Ανεβαίνουν οι τόνοι μεταξύ Microsoft και Sony σχετικά με την εξαγορά της Activision Blizzard

Microsoft - Sony

Η Microsoft έχει κληθεί σε δίκη από την FTC, σχετικά με τη συμφωνία της για εξαγορά της Activision Blizzard, έναντι 68,7 δις δολαρίων. Η εταιρεία θα κληθεί να αποδείξει πως δε θα δημιουργήσει μονοπώλιο στο χώρο και στα πλαίσια της επιχειρηματολογίας της, κάλεσε τη Sony να καταθέσει για να παραθέσει λεπτομέρειες σχετικά με τη διαδικασία παραγωγής της.

Πριν από μερικές ημέρες, η Microsoft σε ένα έγγραφο που απέστειλε στο δικαστήριο, ανέφερε ότι η ιαπωνική εταιρεία δεν είναι συνεργάσιμη. Η εταιρεία φέρεται να έχει ζητήσει στοιχεία τα οποία η κατασκευάστρια του PlayStation δεν προτίθεται να αποκαλύψει. Όμως, η Microsoft ζητά δικαστική παρέμβαση, γεγονός που ανεβάζει τους τόνους μεταξύ των δύο κολοσσών του χώρου της τεχνολογίας.

Από την πλευρά της, και η Sony απευθύνθηκε στο δικαστήριο, λέγοντας ότι οι απαιτήσεις της Microsoft είναι υπερβολικές και παράλογες, κάνοντας τη συλλογή των απαραίτητων εγγράφων, αδύνατη. Έτσι, ζητά να περιοριστούν τα στοιχεία που θα πρέπει να παραθέσει, τονίζοντας ότι δεν της έχει δοθεί ο επιπλέον χρόνος που χρειάζεται για να ανταποκριθεί. Συγκεκριμένα, αναφέρει ότι κάποιες από τις πληροφορίες που έχουν ζητηθεί, τοποθετούνται χρονικά στις αρχές της προηγούμενης δεκαετίας.

Η PlayStation καταγγέλλει ότι έχουν ζητηθεί ακόμα και αξιολογήσεις των εργαζομένων της, γεγονός που χαρακτηρίζει ως “προφανή παρενόχληση”. Αν μη τι άλλο, οι τόνοι έχουν ανέβει αρκετά και δεν προβλέπεται να πέσουν σύντομα.