Ανεπανάληπτη πτώση για την μετοχή της Meta

Meta

Η μητρική εταιρεία των Facebook, Instagram, What’s App και Oculus, Meta, είδε τις μετοχές της να κάνουν πραγματική βουτιά, αφού η συνολική αξία της αξία έπεσε κατά 25% μέσα σε μια μόλις ημέρα! Η πτώση αυτή φέρεται να είναι αποτέλεσμα των κακών νέων σε ό,τι αφορά στους χρήστες του Facebook.

Συγκεκριμένα, η μετοχή της Meta είχε αξία στα $323, ενώ μετά την πτώση της έφτασε τα $238,9. Λίγο αργότερα ανέβηκε ελαφρώς. Η μεταβολή αυτή στην αξία των μετοχών προκάλεσε συνολική πτώση της αξίας της εταιρείας κατά $200 δις, που ενδεχομένως να αποτελεί τη μεγαλύτερη μείωση αξίας μέσα σε μια μέρα, στην ιστορία. Είναι σαφές πως η εταιρεία πλέον βρίσκεται σε ένα δύσκολο μονοπάτι, καθώς έχει χάσει το ενδιαφέρον των νέων σε σημαντικό βαθμό. Την ίδια στιγμή, ο διευθύνων σύμβουλός της, Mark Zuckerberg, φαίνεται να στρέφεται σε πλάνα σχετικά με το “metaverse”.

Meta

Μπορεί η Meta να σημείωση την πιο θεαματική πτώση, αλλά και οι ανταγωνιστές της, Twitter και Snap, δε διανύουν και την καλύτερή τους περίοδο. Ειδικότερα το Snap, έφτασε να βρίσκεται έως και 20% κάτω, ενώ το Twitter είδε μια μικρότερη πτώση, της τάξεως του 6%.

Αξίζει να σημειώσουμε, εδώ, ότι η Meta εξακολουθεί να έχει συνολική αξία ίση με $671 δισεκατομμύρια, ενώ το 2021 σημείωσε κέρδη $40 δις. Άλλωστε, πρόκειται για μια τεράστια και πανίσχυρη εταιρεία, που ακόμα και όταν δε βρίσκεται στην καλύτερη φάση της αποτελεί ένα αξιόλογο μέγεθος.