Άνδρας συνελήφθη με 160 επεξεργαστές Intel δεμένους πάνω του

επεξεργαστές

Οι τελωνειακές αρχές της Κίνας φαίνεται έχουν αρκετή δουλειά γύρω από την παράνομη εισαγωγή hardware στη χώρα, αφού μετά την κατάσχεση περισσότερων από πέντε χιλιάδων καρτών γραφικών που φέρονται να ανήκουν στην XFX, συνέλαβαν και άνδρα με 160 επεξεργαστές της Intel, δεμένους πάνω του.

Ο άνδρας είχε τοποθετήσει στο σώμα του επεξεργαστές κυρίως 11ης και 12ης γενιάς. Προσπάθησε να αποφύγει το τελωνείο έχοντας τα προϊόντα πάνω του, αλλά μάλλον το παράκανε, αφού προδόθηκε από το περίεργο περπάτημά του, που τράβηξε τα βλέμματα των υπευθύνων. Εκτός από αυτά, ο άνδρας είχε στην κατοχή του και 16 κινητά τηλέφωνα, χωρίς να είναι γνωστό ποιας εταιρείας ήταν.

επεξεργαστές

Αυτή δεν είναι η πρώτη και πιθανότατα ούτε η τελευταία φορά που κάποιος προσπάθησε να περάσει παράνομα επεξεργαστές με αυτόν τον τρόπο. Το 2021, ένας άνδρας από την Κίνα είχε πάνω του 304 επεξεργαστές, που ήταν όμως μικρότεροι σε μέγεθος από αυτούς που είδαμε στο πιο πρόσφατο συμβάν.

Σε τέτοιου είδους περιστατικά συνήθως βλέπουμε μοντέλα της Intel να προτιμώνται. Ενδεχομένως ο λόγος να είναι ότι τα μοντέλα της AMD δε διαθέτουν LGA pads και τα pins μπορεί να πέσουν πιο εύκολα. Μετά την εισαγωγή του socket LGA AM5 από την εταιρεία φέτος, όμως, αυτό ίσως αλλάξει.