Αναμένονται και άλλες εξαγορές studios από τη Sony

Sony studios

Ο διευθύνων σύμβουλος της Sony, Jim Ryan, δήλωσε ότι την εξαγορά της Bungie θα ακολουθήσουν και άλλες προσθήκες studios από τον ιαπωνικό κολοσσό. Εκτός αυτού, ο CEO της εταιρείας σχολίασε την κίνηση που έγινε χθες, με την εξαγορά του studio πίσω από το Destiny 2.

Όπως τόνισε ο Ryan, η χθεσινή κίνηση της εταιρείας δεν αποτελεί προσπάθεια να απαντήσει στη βόμβα που έσκασε μετά τη συμφωνία της Microsoft με την Activision Blizzard. Αντ’ αυτού, αναφέρει πως υπήρχαν συζητήσεις εδώ και αρκετούς μήνες, ενώ υπογραμμίζει ότι την πρόθεσή του να κάνει ό,τι είναι καλύτερο για τη Sony, ώστε αυτή να οδηγηθεί σε επίπεδα στα οποία δεν έχει βρεθεί στο παρελθόν.

Ο Peter Parsons της Bungie, δήλωσε με τη σειρά του πως ό,τι έγινε δε σχετίζεται με κάποια προσπάθεια για ενοποίηση της βιομηχανίας, αλλά με ένα κοινό όραμα που μοιράζονται οι δύο εταιρείες.

Ο Jim Ryan προειδοποίησε, ακόμα, ότι η Sony αναμένεται να εξαγοράσει και άλλα Studios και ότι σε καμία περίπτωση δε θα σταματήσει εδώ. Ανέφερε, ακόμα, ότι συζητά διαρκώς με τον Parsons, ώστε να εξασφαλιστεί το γεγονός ότι η νεοαποκτηθείσα εταιρεία θα είναι πραγματικά αυτόνομη. Η διάθεση της Sony για ισχυροποίηση της θέσης της μέσω αύξησης των studios που έχει κάτω από τη στέγη της, συμπίπτει με τη στρατηγική για την οποία μίλησε ο Phil Spencer, για το Xbox. Θα έχει ενδιαφέρον, λοιπόν, να δούμε αν στο εξής οι δύο εταιρείες θα επιδοθούν σε έναν αγώνα προσθήκης studios.

Θυμίζουμε ότι η εξαγορά της Bungie από τη Sony αποτελεί την τρίτη μεγάλη κίνηση των τελευταίων ημερών. Το χορό άνοιξε η Take-Two Interactive με την εξαγορά της Zynga έναντι $12,7 δις, ενώ αργότερα η Microsoft πυροδότησε βόμβα με συμφωνία $68,7 δις με την Activision Blizzard (η οποία είναι ακόμα επισφαλής), με την κίνηση της Sony να είναι η πιο πρόσφατη.