Αναλυτής προβλέπει ότι δε θα υπάρχει PlayStation σε 10 χρόνια

PlayStation

Το τελευταίο διάστημα Microsoft και Sony έχουν επιδοθεί σε έναν άτυπο αγώνα για την ισχυροποίησή τους. Και οι δύο έχουν εξαγοράσει δυνατά studio, με τη Microsoft να βάζει το κερασάκι στην τούρτα με την εξαγορά της Activision Blizzard. Αν και δύσκολα θα δούμε μια τόσο ηχηρή εξαγορά από πλευράς PlayStation, φέρεται να παραμένει ισχυρή η θέση της.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον αναλυτή Michael Pachter, της Wedbush Securities, η κατάσταση δε φαίνεται ιδιαίτερα ενθαρρυντική για την PlayStation. Ο Pachter αναφέρει ένα σενάριο που ίσως ακούγεται πολύ τραβηγμένο, αφού θεωρεί ότι η εταιρεία θα πάψει να υπάρχει μέσα στην επόμενη δεκαετία! Αυτή ήταν η απάντησή του όταν ρωτήθηκε κατά τη διάρκεια του RDX Podcast για το αν θα κατορθώσει να ανταγωνιστεί το Xbox Game Pass, με την αναβάθμιση του PS Plus που έρχεται.

Ο αναλυτής αιτιολόγησε τη στάση του, λέγοντας ότι η Xbox έχει ένα προβάδισμα στον τομέα αυτό, που είναι αδύνατο να υπερβεί η Sony. Ο συγκεκριμένος άνθρωπος, βέβαια, είναι γνωστός για τις ακραίες σε κάποιες περιπτώσεις απόψεις του. Παλαιότερα είχε διατυπώσει την άποψη ότι το Nintendo Switch δεν έχει λόγο ύπαρξης και ότι η έκδοση Lite θα έπρεπε να προωθείται περισσότερο, με την κονσόλα να τον διαψεύδει πανηγυρικά, αφού υπήρξε πρώτη σε πωλήσεις για πολύ καιρό.

Η άποψη του Pachter αν μη τι άλλο φαίνεται ακραία, αλλά τονίζει κάτι συγκεκριμένο: ότι το Xbox Game Pass έχει δώσει ένα τεράστιο πλεονέκτημα στην Xbox, που πολύ δύσκολα θα αντισταθμιστεί από τη Sony. Μένει να δούμε, φυσικά, πώς θα πάει προσπάθεια του ιαπωνικού κολοσσού να ανταγωνιστεί την υπηρεσία αυτή.