Αλλαγές στην αυτόματη ανανέωση των Xbox Live Gold και Game Pass

Xbox Live Gold Game Pass

Η Microsoft προβαίνει σε αλλαγές που αφορούν στο πώς γίνεται η αυτόματη ανανέωση των συνδρομών Xbox Live Gold και Game Pass. Οι αλλαγές αυτές θα συμμορφώσουν τις υπηρεσίες της εταιρείας με τις δεσμεύσεις στις οποίες συμφώνησε με την Αρχή Ανταγωνισμού και Αγορών (CMA) του Ηνωμένου Βασιλείου.

Η εν λόγω ρυθμιστική αρχή, το διάστημα αυτό ερευνά τις πρακτικές αυτόματης ανανέωσης που χρησιμοποιούν οι τρεις μεγάλες εταιρείες πίσω από συνδρομητικές υπηρεσίες gaming: Nintendo, Sony και Microsoft. Μετά, λοιπόν, τη συμφωνία της με την τελευταία, τα Xbox Live Gold και Game Pass θα λάβουν τις ακόλουθες βελτιώσεις, ώστε να διευθετηθούν οι προβληματισμοί της CMA:

  • Η Microsoft θα παρέχει πιο διαφανείς και ξεκάθαρες πληροφορίες για να βοηθήσει τους πελάτες να κατανοήσουν τι ισχύει με τη συνδρομή τους. Για παράδειγμα, θα τους ενημερώνει ότι η συνδρομή θα ανανεωθεί αυτόματα αν δεν απενεργοποιήσουν την αυτόματη ανανέωση, πότε θα γίνει η αυτόματη ανανέωση και πώς μπορεί ο πελάτης να λάβει τα χρήματά του πίσω σε περίπτωση λάθους.
  • Η Microsoft θα επικοινωνήσει με τους υπάρχοντες πελάτες της που έχουν 12-μηνες συνδρομές και θα του δώσει τη δυνατότητα να τερματίσουν τη συνδρομή τους και να λάβουν τα χρήματά τους πίσω.
  • Η εταιρεία θα πρέπει ακόμα να επικοινωνήσει με τους πελάτες που έχουν καιρό να χρησιμοποιήσουν τις υπηρεσίες της, αλλά εξακολουθούν να πληρώνουν για αυτές. Σε αυτούς θα υπενθυμίσει η εταιρεία πώς μπορούν να σταματήσουν τη συνδρομή τους και αν συνεχίσουν να μη χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες, η Microsoft θα σταματήσει να λαμβάνει χρήματα.
  • Τέλος, η Microsoft είναι υποχρεωμένη να δίνει πιο σαφείς ειδοποιήσεις για μελλοντικές αυξήσεις τιμών και θα βεβαιωθεί ότι οι πελάτες γνωρίζουν πώς να απενεργοποιήσουν την αυτόματη ανανέωση, αν δεν επιθυμούν να πληρώνουν περισσότερα χρήματα.

Ο Michael Grenfell, εκτελεστικός διευθυντής της CMA, αναφέρει πως οι άλλες εταιρείες που έχουν συνδρομές με αυτόματη ανανέωση θα πρέπει να παραδειγματιστούν και να επανεξετάσουν τις μεθόδους τους, ώστε να βεβαιωθούν ότι συμμορφώνονται με το νόμο.

Η έρευνα της CMA θα συνεχιστεί και είναι πιθανό να δούμε ανάλογες διαφοροποιήσεις από τις Sony και Nintendo. Για την ώρα δεν είναι σαφές αν οι αλλαγές που θα κάνει η Microsoft θα εφαρμοστούν και εκτός Ηνωμένου Βασιλείου, αν και το σωστό θα ήταν αυτό.