Ακυρώθηκε η E3 2023

E3 2023

Περίπου ένα χρόνο μετά την επίσημη ανακοίνωση της επιστροφής της, και ένα δύσκολο ενδιάμεσο διάστημα γεμάτο φήμες και ακυρώσεις μεγάλων εταιρειών του χώρου, η Entertainment Software Association ανακοίνωσε στα μέλη της έκθεσης, ότι η E3 2023 ακυρώνεται.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το email που έστειλε η Entertainment Software Association στους συμμετέχοντες, ανέφερε: “Eνώ η E3 παραμένει ένα αγαπημένο γεγονός και brand, αυτή του 2023 απλά δε συγκέντρωσε το ενδιαφέρον που απαιτείται για την πραγματοποίησή της, με τρόπο που να αναδεικνύει το μέγεθος, τη δύναμη και τον αντίκτυπο της βιομηχανίας μας“.

Μετά από λίγο, οι διοργανωτές της E3 έκαναν επίσημη την ανακοίνωσή τους, γράφοντας:

Ήταν μια δύσκολη απόφαση, λόγω της προσπάθειας που καταβάλλουμε εμείς και οι συνεργάτες μας για την πραγματοποίηση αυτής της εκδήλωσης, αλλά έπρεπε να κάνουμε αυτό που είναι σωστό για τη βιομηχανία και αυτό που είναι σωστό για την E3. Εκτιμούμε και καταλαβαίνουμε ότι οι ενδιαφερόμενες εταιρείες δε θα είχαν έτοιμα playable demos και ότι οι προκλήσεις όσον αφορά στην εύρεση πόρων έκαναν την παρουσία τους στην E3 αυτό το καλοκαίρι ένα εμπόδιο που δεν μπορούσαν να ξεπεράσουν. Για όσους δεσμεύθηκαν για την E3 2023, λυπούμαστε που δεν μπορούμε να διοργανώσουμε την παρουσίαση που αξίζετε και που περιμένατε από τις εμπειρίες της ReedPop“.

Τέλος, για όσους ενδιαφέρονται να μάθουν περισσότερα, ο CEO της ESA, Stanley Pierre-Louis, έδωσε μια αναλυτική συνέντευξη στο GamesIndustry.biz, σχετικά με την απόφαση ακύρωσης της E3 2023.

Παίζω games από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου. Για εμένα αποτελούν ένα ιδανικό μέσο απόδρασης και νοσταλγίας. Ιδανική βραδιά: μάζωξη σε σπίτι με φίλους παίζοντας και τρώγοντας πολύ φαγητό.