Αγωγή 2,4 δισεκατομμυρίων ευρώ για την Google στην Ευρώπη

Google αγωγή

Η υπηρεσία PriceRunner, που εδρεύει στη Σουηδία, ανακοίνωσε ότι καταθέτει αγωγή κατά της Google έναντι 2,1 δις ευρώ, αφότου ένα ευρωπαϊκό δικαστήριο αποφάσισε ότι η αμερικανική εταιρεία παραβίασε τους αντιμονοπωλιακούς νόμους της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Τον περασμένο Νοέμβριο, το Γενικό Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης διατήρησε την απόφασή του για πρόστιμο 2,42 δις ευρώ, επειδή ευνοούσε τις δικές της υπηρεσίες έναντι εκείνων των ανταγωνιστών της.

Ο CEO της PriceRunner, Mikael Lindahl, ανέφερε ότι μέσα από την αγωγή η εταιρεία του επιζητά αποζημίωση για τη ζημιά που της έχει προκαλέσει η Google όλα αυτά τα χρόνια, ενώ πρόσθεσε ότι αντιλαμβάνεται την κίνησής της ως μια μάχη για τους καταναλωτές, που έχουν υποφέρει από τις μονοπωλιακές τακτικές της Google τα τελευταία 14 χρόνια.

Η σουηδική εταιρεία ισχυρίζεται ότι η Google κατέχει μονοπωλιακή θέση στην Ευρώπη, ενώ πρόσθεσε ότι έχει την πεποίθηση πως η εταιρεία δεν έχει συμμορφωθεί ακόμα με την απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ενώ εκμεταλλεύεται στον έπακρο τη θέση ισχύος που έχει. Ακόμα, από την PriceRunner θεωρούν ότι ο αμερικανικός κολοσσός εκτρέπει την κίνηση και τα κέρδη από τις άλλες υπηρεσίες, γεγονός που βλάπτει τους καταναλωτές.

Η Google δε δικαιώθηκε στην έφεση που κατέθεσε για το πρόστιμο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά επανήλθε με άλλη μια έφεση τον προηγούμενο μήνα, αφού θεωρεί πως υπάρχουν πράγματα που μπορούν ακόμα να ξεκαθαριστούν.