Η Adobe ετοιμάζει δωρεάν έκδοση του Photoshop

Photoshop

Η Adobe δοκιμάζει μία δωρεάν έκδοση για το Photoshop. Η εταιρεία προγραμματίζει να κάνει σύντομα διαθέσιμη την υπηρεσία, αποσκοπώντας στην εισαγωγή περισσότερων χρηστών στο λογισμικό.

Σύμφωνα με το The Verge, η δωρεάν αυτή έκδοση δοκιμάζεται προς ώρας στον Καναδά. Εκεί, οι χρήστες μπορούν να αποκτήσουν πρόσβαση στη web έκδοση του Photoshop μέσω ενός δωρεάν λογαριασμού στην Adobe. Η εταιρεία αναφέρει την έκδοση αυτή ως “freemium”, αφού στην πορεία θα προσθέσει μερικά χαρακτηριστικά που θα είναι διαθέσιμα αποκλειστικά για τους χρήστες του πληρωμένου πακέτου. Όσο για τα features που θα είναι δωρεάν, πρόκειται για αυτά που η εταιρεία θεωρεί πως είναι σε θέσει να φέρουν εις πέρας τις βασικές λειτουργίες του λογισμικού.

Η web έκδοση του Photoshop κυκλοφόρησε τον περασμένο Οκτώβριο και ουσιαστικά αποτελεί μία απλοποιημένη μορφή της εφαρμογής, για απλές τροποποιήσεις. Αρκετά από τα βασικά εργαλεία συμπεριλαμβάνονται σε αυτή, αλλά απέχει πολύ από το να προσφέρει την πλήρη εμπειρία. Αυτός ήταν και ο στόχος: να μπορούν να γίνουν κάποια βασικά πράγματα εύκολα και γρήγορα, από οπουδήποτε. Με διάφορες ενημερώσεις το πακέτο έχει βελτιωθεί και η Adobe θα συνεχίσει να το υποστηρίζει.

Για την ώρα δε γνωρίζουμε πότε θα διευρυνθεί η κυκλοφορία της “freemium” έκδοσης του Photoshop. Έως τότε, θα συνεχίσουν να προστίθενται νέα χαρακτηριστικά, ενώ μένει να δούμε ποια από αυτά τελικά θα είναι δωρεάν και ποια επί πληρωμή.