1.000 τυχεροί θα πάνε στο διάστημα με την Virgin Galactic

Virgin Galactic

Βρισκόμαστε τώρα στην εποχή του διαστημικού τουρισμού. Μετά τα τελευταία νέα για το πρόγραμμα της SpaceX που αναμένεται να ξεκινήσει μέχρι το 2022, καταφθάνουν ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες από την Virgin Galactic, μια ακόμη εταιρεία που επενδύει πολλά στις διαστημικές πτήσεις για πολίτες.

Είναι είδηση των τελευταίων ωρών ότι η Virgin Galactic έχει ανοίξει τις εγγραφές για τις διατροχιακές πτήσεις της. Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα επιλεγούν 1.000 άτομα για να λάβουν μέρος στην αποστολή. Οποιοσδήποτε μπορεί να υποβάλει αίτηση, αρκεί να είναι διατεθειμένος να πληρώσει το εισιτήριο για να επιβιβαστεί, το οποίο σίγουρα δεν είναι φθηνό: μιλάμε για 450.000 δολάρια, με προκαταβολή 150.000 δολαρίων.

Η εμπειρία πτήσης για τους 1.000 πρώτους επιλεγέντες θα διαρκεί συνολικά 90 λεπτά. Η εκτόξευση θα γίνει σύμφωνα με τη χαρακτηριστική ακολουθία που έχουμε στο παρελθόν και το αεροσκάφος θα μεταφέρει τους πολίτες με ταχύτητα Mach-3, ή τρεις φορές την ταχύτητα του ήχου, που αντιστοιχεί σε περίπου 3.700 km/h. Το αεροσκάφος είναι εξοπλισμένο με 17 παράθυρα, από τα οποία θα είναι δυνατή η θέαση της Γης από ένα πλεονεκτικό σημείο αδιανόητο για έναν πολίτη μέχρι πριν από λίγα χρόνια.

Το εισιτήριο περιλαμβάνει όλα όσα χρειάζονται για την εκτόξευση, συμπεριλαμβανομένων των διαστημικών στολών που κατασκευάζονται από την Under Armour. Η τιμή είναι επίσης σχετικά χαμηλή σε σύγκριση με την 10ήμερη πτήση με την SpaceX, η οποία κοστίζει 55 εκατομμύρια δολάρια.

Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, σας προτείνουμε να ανατρέξετε στην ειδική σελίδα στον επίσημο ιστότοπο της Virgin Galactic, όπου μπορείτε επίσης να εγγραφείτε και να εκδηλώσετε το ενδιαφέρον σας για το πρόγραμμα…αν το σηκώνει το πορτοφόλι σας!

Η πρώτη μου γνωριμία με το Nokia 3310 και το Nintendo 64, ήταν αρκετή για να κολλήσω με την τεχνολογία για πάντα. Αυτό το "μικρόβιο" οδήγησε στη ενασχόληση μου με την αρθρογραφία στον χώρο της τεχνολογίας και εν τέλει στη δημιουργία του Technoid.gr.