Δείτε πώς να εγκαταστήσετε το GCam σε κάθε Android συσκευή

GCam

Η εφαρμογή GCam τα τελευταία χρόνια έχει γίνει πολύ δημοφιλής σε ολοένα και περισσότερους χρήστες smartphones, καθώς όλο και πιο πολλοί αναζητούν καλύτερες επιδόσεις στις φωτογραφίες που τραβούν.

Το GCam, αλλιώς Google Camera, είναι μια εφαρμογή για Android συσκευές που έχει ως στόχο να αντλήσει τις καλύτερες ρυθμίσεις αλλά και δυνατότητες από την κάμερα κάθε κινητής συσκευής. Αυτό το πετυχαίνει χάρη σε εξελιγμένους αλγορίθμους που έχει αναπτύξει η Google πάνω στην λήψη φωτογραφίας. Το αρχικό πρόγραμμα GCam, δούλεψε πάνω στα γυαλιά Google Glass, ενώ αργότερα το είδαμε και στις συσκευές Google Pixel. Πλέον, η εφαρμογή αυτή δεν υπάρχει ελεύθερη στο Play Store, ωστόσο ορισμένοι developers έχουν καταγράψει τον κώδικά της και τον προσφέρουν ανοιχτά προς όλους, μέσω Android APK αρχείων. Τα αρχεία αυτά, δεν μπορεί να διασφαλίσει κανείς πως είναι απόλυτα ελεγμένα από ιούς και κακόβουλα στοιχεία, ωστόσο όπως έχει δείξει το ιστορικό τους μέσα από εκατομμύρια χρήστες, φαίνονται “καθαρά” προς εγκατάσταση και αξιοποίηση.

Αν ακόμα δεν έχετε καταλάβει επ ακριβώς τι είναι και πώς λειτουργεί το GCam, θα το διαλευκάνετε καλύτερα στην πορεία ή ακόμα καλύτερα αν το δοκιμάσετε και εσείς. Ορισμένες από τις δυνατότητες που προσφέρει η εφαρμογή, ακόμα και σε πιο αδύναμες συσκευές Android, είναι η λήψη φωτογραφιών με HDR+, video stabilization, slow motion, panorama, photo sphere, night mode και πολλά άλλα. Ουσιαστικά, πρόκειται για ένα εργαλείο που θα μετατρέψει οποιαδήποτε Android συσκευή σε μια μέτρια κάμερα, τραβώντας εκπληκτικές φωτογραφίες. Συνήθως, οι αρχικές εφαρμογές της κάμερας για τις Android συσκευές, δεν αξιοποιούν στο έπακρο τις δυνατότητες της συσκευές και της κάμεράς της, με αποτέλεσμα οι φωτογραφίες που τραβάμε να φαίνονται αρκετά μέτριες. Σε αυτό έρχεται να συμβάλλει το GCam, προσφέροντας τις ανάλογες ρυθμίσεις ώστε να αξιοποιήσουμε σωστά τις κάμερές μας και να τραβάμε πιο όμορφες φωτογραφίες.

Όπως αναφέρθηκε και νωρίτερα, η εφαρμογή δεν είναι επίσημα διαθέσιμη μέσω του Play Store, επομένως θα χρειαστεί να κατεβάσουμε και να εγκαταστήσουμε χειροκίνητα τα αρχεία της. Για τον λόγο αυτό, θα μεταφερθούμε στον ιστότοπο της ομάδας development BSG, από όπου και θα κατεβάσουμε το APK αρχείο. Από εκεί, θα χρειαστεί να κατεβάσουμε ένα από τα αρχεία που έχει όνομα “BSG: MGC_8.4.300_A10_???”, όπου με τα ??? αποτυπώνονται οι διαφορετικές εκδόσεις του APK. Για τις ανάγκες του συγκεκριμένου οδηγού, εμείς έχουμε κατεβάσει την έκδοση: BSG: MGC_8.4.300_A10_V0d.

Αφού κατεβάσουμε το APK αρχείο, θα πρέπει να ανατρέξουμε στην Διαχείριση Αρχείων στην συσκευή μας, να πάμε είτε στις Λήψεις είτε στα APK αρχεία και να κάνουμε εγκατάσταση το GCam. Η εγκατάσταση είναι απλή και γίνεται όπως σε κάθε άλλη εφαρμογή.

Παρατηρήσεις:

  • Αν η συσκευή σας έχει πιο παλιό λειτουργικό Android και δεν υποστηρίζει το GCam, θα πρέπει να δοκιμάσετε να κατεβάσετε τις εκδόσεις 7.3, 7.2, 7.1 ή αντίστοιχες που να αναφέρονται ως συμβατές με την έκδοση Android που τρέχετε.
  • Σιγουρευτείτε πως η συσκευή σας έχει την επιλογή “camera2.API” ενεργοποιημένη. Για να το μάθετε αυτό, μπορείτε να κατεβάσετε την εφαρμογή “camera2 API Probe” από το Play Store.
  • Επισημαίνουμε με το APK του GCam δεν προσφέρεται επίσημα από την Google και ουδεμία ευθύνη φέρει το Technoid για πιθανές βλάβες στην συσκευή σας ή απώλειες περιεχομένου. Η λήψη, η εγκατάσταση και η χρήση του GCam APK γίνεται εξ ολοκλήρου με ευθύνη του αναγνώστη.

Παρακάτω, ακολουθούν ορισμένες εικόνες για σύγκριση του GCam με την default εφαρμογή του κινητού POCO F3.

Από μικρός χωμένος μέσα στον κόσμο της τεχνολογίας και του gaming. Του αρέσουν ανταγωνιστικά παιχνίδια για να βλέπει το όνομά του πρώτο στα leaderboards και πιστεύει ότι είναι μηχανικός υπολογιστών και φωτογράφος. Όσο υπάρχει Internet, θα είναι μόνιμα online.