Δείτε ποιες εφαρμογές πιάνουν τον περισσότερο χώρο στο κινητό σας

εφαρμογές

Έχετε παρατηρήσει ποτέ πόσο χώρο πιάνουν στο κινητό σας τηλέφωνο οι εφαρμογές που έχετε εγκαταστημένες; Πολλοί χρήστες δίνουν έμφαση στις φωτογραφίες που τραβάνε, στα βίντεο και στα τραγούδια που περνούν μέσα στην συσκευή τους, ενώ τις περισσότερες φορές ο “συνήθης” ύποπτος για λίγη χωρητικότητα στο κινητό είναι οι εφαρμογές.

Μπορεί να έχουμε δει μια σημαντική πρόοδο όσον αφορά στο μέγεθος του χώρου αποθήκευσης στα κινητά τα τελευταία χρόνια, με τις πλέον σύγχρονες συσκευές να αγγίζουν και το 1TB χωρητικότητας, ωστόσο πολλοί είναι αυτοί που δεν γνωρίζουν πως να αξιοποιούν κατάλληλα τις εφαρμογές και τα αρχεία τους ώστε να εξασφαλίσουν περισσότερο χώρο στην συσκευή τους. Οι εφαρμογές που κατεβάζουμε συνήθως από το Google Play, είναι αυτές που καταλαμβάνουν και τον περισσότερο αποθηκευτικό χώρο. Για να δούμε πόσος, λοιπόν, είναι αυτός, αρκεί να ακολουθήσουμε τα παρακάτω βήματα:

Για αρχή, εντοπίζουμε την εφαρμογή Google Play στο κινητό μας και την πατάμε για να ανοίξει:

Google Play

Έπειτα, πατάμε πάνω δεξιά, στο εικονίδιο του Google λογαριασμού μας, ώστε να μας ανοίξει το μενού ρυθμίσεων:

εφαρμογές

Από την καρτέλα που μας εμφάνισε, επιλέγουμε την πρώτη επιλογή που λέει “Διαχείριση εφαρμογών και συσκευής”:

εφαρμογές

Το νέο μενού που εμφανίζεται, πατάμε στην δεξιά καρτέλα που λέει “Διαχείριση”, ώστε να δούμε και να διαχειριστούμε όλες τις εφαρμογές που έχουμε εγκατεστημένες στο κινητό μας. Λίγο πιο κάτω από την καρτέλα “Διαχείριση”, πατάμε το φίλτρο που λέει “Ενημερώθηκε πρόσφατα” και συνοδεύεται από τρεις οριζόντιες γραμμές. Εκεί, στο μενού που θα ανοίξει επιλέγουμε ταξινόμηση κατά μέγεθος, όπως φαίνεται και στην εικόνα που ακολουθεί:

Size filter

Πλέον, μπορούμε να δούμε όλες τις εφαρμογές του κινητού μου κατά φθίνουσα σειρά βάσει του μεγέθους τους και ασφαλώς να επιλέξουμε αν θα τις κρατήσουμε όλες στο κινητό μας ή αν θα διαγράψουμε ορισμένες από αυτές.

εφαρμογές

Άξιο σημείωσης είναι το μέγεθος που καταλαμβάνουν πλέον οι εφαρμογές των social media στα κινητά μας. Πριν αρκετά χρόνια, οι εφαρμογές αυτές δεν έπιαναν πολύ χώρο, ωστόσο πλέον όπως φαίνεται και από τις εικόνες, το μέγεθός τους ξεπερνά το 1GB. Επομένως, την επόμενη φορά που δεν θα έχετε αρκετό ελεύθερο χώρο στην συσκευή σας, ρίξτε μια ματιά στις εφαρμογές σας και δείτε ποιες από αυτές καταλαμβάνουν τον περισσότερο χώρο, ενώ μπορείτε ασφαλώς να σβήσετε όσες από τις εφαρμογές χρησιμοποιείτε σπάνια ή και ποτέ. Αρκετές από τις εφαρμογές που συνηθίζουμε να κρατάμε στο κινητό μας, χωρίς όμως να τις χρησιμοποιούμε ουσιαστικά ποτέ, είναι και ένας “βραχνάς” για την διάρκεια ζωής της μπαταρίας της συσκευής μας.

Από μικρός χωμένος μέσα στον κόσμο της τεχνολογίας και του gaming. Του αρέσουν ανταγωνιστικά παιχνίδια για να βλέπει το όνομά του πρώτο στα leaderboards και πιστεύει ότι είναι μηχανικός υπολογιστών και φωτογράφος. Όσο υπάρχει Internet, θα είναι μόνιμα online.