Δείτε πώς να μοιραστείτε δωρεάν τα παιχνίδια σας στο Steam με φίλους σας

Steam

Η πλατφόρμα του Steam είναι αναμφίβολα η πιο διαδεδομένη πλατφόρμα video games εδώ και πολλά χρόνια. Πολλά από τα αγαπημένα μας παιχνίδια υπάρχουν μέσα σε αυτή την πλατφόρμα και κάθε φορά που θέλουμε να παίξουμε ένα από αυτά, θα πρέπει να το κάνουμε μέσα από το Steam.

Τι γίνεται όμως όταν θέλουμε να κάνουμε ένα “δώρο” σε έναν φίλο ή γνωστό μας και να μοιραστούμε μαζί του τα παιχνίδια μας από την βιβλιοθήκη μας στο Steam, χωρίς ο άλλος να χρειαστεί να πληρώσει το παραμικρό; Απάντηση στην ερώτηση αυτή, είναι η υπηρεσία Family Library Sharing του Steam, όπου μας επιτρέπει να μοιραζόμαστε όλα ή συγκεκριμένα παιχνίδια με άλλους, χωρίς αυτοί να χρειαστεί να τα αγοράσουν ή να πληρώνουν κάποια συνδρομή για αυτό. Για να ενεργοποιήσουμε την υπηρεσία αυτή, αρκεί να ακολουθήσουμε τα βήματα όπως φαίνονται παρακάτω.

Για αρχή, θα χρειαστεί να έχουμε την δυνατότητα να συνδεθούμε με τον προσωπικό μας λογαριασμό Steam, στον υπολογιστή αυτού που θέλουμε να δώσουμε πρόσβαση στα παιχνίδια μας. Επομένως, αν για παράδειγμα θέλουμε να μοιραστούμε τα παιχνίδια μας με έναν φίλο που μένει μακριά από εμάς, είτε θα χρειαστεί να πάμε στο σπίτι του, είτε να του δώσουμε το username και το password στο Steam ώστε να αποκτήσει μόνος του πρόσβαση, είτε μπορούμε να συνδεθούμε από μόνοι μας στον υπολογιστή του μέσω κάποιας πλατφόρμας όπως το TeamViewer, AnyDesk και τα λοιπά.

Επομένως, αφού λύσουμε το παραπάνω ζήτημα, συνδεόμαστε με τον προσωπικό μας λογαριασμό Steam στον υπολογιστή του άλλου.

Έπειτα πατάμε πάνω αριστερά στην καρτέλα που λέει “Steam” και μετά επιλέγουμε “Settings”.

Steam

Στο παράθυρο που θα εμφανιστεί, πηγαίνουμε στην καρτέλα “Family” και τικάρουμε την επιλογή “Authorize Library Sharing on thos computer” όπως φαίνεται και στην εικόνα που ακολουθεί:

Steam

Επιλέγουμε “ΟΚ” και κλείνουμε το παράθυρο. Πλέον, το μόνο που μένει, είναι ο φίλος μας να αποσυνδεθεί από τον δικό μας λογαριασμό και να συνδεθεί με τον δικό του, να πάει στο ίδιο σημείο και να αποδεχτεί την πρόσκληση που του στείλαμε για να αποκτήσει πρόσβαση στην δική μας βιβλιοθήκη παιχνιδιών.

Έπειτα από την αποδοχή, όταν γυρίσουμε στην αρχική σελίδα του Steam και επιλέξουμε από το επάνω μενού την καρτέλα Library, θα μπορούμε να έχουμε πρόσβαση σε όλα τα παιχνίδια.

Αξίζει ωστόσο να σημειωθεί, πως δεν μπορούν να παίζουν ταυτόχρονα και οι δύο χρήστες το ίδιο παιχνίδι που μοιράζονται. Ο βασικός κάτοχος των παιχνιδιών, μιας και τα έχει αγοράσει, είναι αυτός που έχει προτεραιότητα στα παιχνίδια και επομένως αν επιλέξει να ανοίξει το παιχνίδι που την ίδια στιγμή παίζει και ο φίλος του, τότε ο δεύτερος θα έχει μόλις δύο λεπτά στην διάθεσή του προκειμένου να αποθηκεύσει την όποια πορεία του, μιας και μετά το πέρας των δύο λεπτών το παιχνίδι θα κλείσει απότομα για αυτόν.

Τέλος, σε περίπτωση που θέλετε να σταματήσετε να μοιράζεστε τα παιχνίδια σας με άλλον, μπορείτε να ακολουθήσετε την ίδια διαδικασία με πριν, αλλά στο σημείο που θα είστε μέσα στην καρτέλα “Family”, θα επιλέξετε τον χρήστη που θέλετε και θα πατήσετε “Revoke” δίπλα από το όνομά του. Ασφαλώς, αν ακολουθήσετε ανάποδα την όλη αρχική διαδικασία, θα μπορείτε και εσείς να παίζετε εντελώς δωρεάν τα παιχνίδια των φίλων σας.

Αν έχετε απορίες σχετικά με την διαδικασία μπορείτε να ανατρέξετε στην αντίστοιχη ενότητα στο forum του Steam ή να αφήσετε ένα σχόλιο στο κάτω μέρος του οδηγού.

Από μικρός χωμένος μέσα στον κόσμο της τεχνολογίας και του gaming. Του αρέσουν ανταγωνιστικά παιχνίδια για να βλέπει το όνομά του πρώτο στα leaderboards και πιστεύει ότι είναι μηχανικός υπολογιστών και φωτογράφος. Όσο υπάρχει Internet, θα είναι μόνιμα online.