UFL: Αποκαλύφθηκε το νέο παιχνίδι ποδοσφαίρου της Strikerz

UFL

Το UFL, το ποδοσφαιρικό παιχνίδι που θέλει να κοντράρει την κυριαρχία του είδους της FIFA, αποκάλυψε το πρώτο του gameplay υλικό. Το παιχνίδι θα φτάσει όταν είναι έτοιμο το 2022, μετά από 6 χρόνια ανάπτυξης και έχει κάνει μια σημαντική δήλωση προθέσεων, υπογράφοντας τον Cristiano Ronaldo ως το εξώφυλλό του.

Το νέο trailer του παιχνιδιού παρακάτω, δείχνει την εμφάνιση της παντοδύναμης Unreal Engine, τις ομοιότητες των παικτών, τα μενού στο παιχνίδι, τις επιλογές προσαρμογής και μια επιβεβαίωση ότι το UFL θα φτάσει φέτος για Xbox Series X/S, Xbox One, PS5 και PS4. Το παιχνίδι βρίσκεται στο “τελικό στάδιο ανάπτυξης”, οπότε ελπίζουμε ότι δεν απέχει πολύ.

Κατά τη διάρκεια του event αποκάλυψης, η Strikerz, αποκάλυψε ότι το UFL θα περιλαμβάνει λειτουργίες κατάταξης και μη, θα επιτρέπει στους παίκτες να παίζουν και εκτός σύνδεσης, με τους αγώνες 2v2 και 3v3 να υποστηρίζονται, καθώς και απροσδιόριστα “special events”. Ωστόσο, το παιχνίδι θα χτιστεί κυρίως γύρω από μια εμβληματική λειτουργία, το παγκόσμιο διαδικτυακό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου της UFL. Εκεί, οι παίκτες θα δημιουργήσουν τη δική τους ομάδα και θα παίξουν μέσα σε “ένα δίκαιο, βασισμένο σε divisions, σύστημα matchmaking“. Τα divisions (κατηγορίες) θα συνδέονται με προσφορές και οι σεζόν θα διεξάγονται για ένα ολόκληρο έτος και στο τέλος αυτού του έτους, ένας παίκτης θα στεφθεί Πρωταθλητής UFL.

Η Strikerz υπόσχεται ότι το matchmaking θα χτιστεί εξ ολοκλήρου γύρω από τη συνένωση παικτών και ομάδων που ταιριάζουν με την ικανότητα και τα skills τους, χωρίς να εμπλέκεται κάτι άλλο. Αν ανεβείτε αρκετά ψηλά στις κατηγορίες, θα φτάσετε στην Premier Division του UFL, η οποία προσφέρει θέσεις σε επαγγελματικά τουρνουά μεταξύ άλλων ανταμοιβών. Θα υπάρχει επίσης μια ξεχωριστή κατάταξη ομάδας, που θα σας επιτρέπει να παίξετε ανταγωνιστικά με φίλους.

Καθώς αποτελεί ένα δωρεάν παιχνίδι που το studio λέει ότι θα είναι “fair-to-play”, το UFL θα επιτρέπει στους παίκτες να δημιουργήσουν τις δικές τους ποδοσφαιρικές ομάδες από μια γκάμα περίπου 5.000 παικτών στην πραγματική ζωή. Αν και δεν έχουν αποκαλυφθεί ακριβείς λεπτομέρειες, φαίνεται ότι το παιχνίδι θα περιέχει τη δυνατότητα της πληρωμένης προόδου για την ομάδα που θα δημιουργήσετε. Η εταιρεία εξήγησε ότι όσο περισσότερο παίζεις και όσο περισσότερα κερδίζεις, τόσο περισσότερες ευκαιρίες θα έχεις για να ενισχύσεις την ομάδα σου, τόσο εξασφαλίζοντας νέους παίκτες, όσο και αναβαθμίζοντας αυτούς που έχεις.

Στιγμιότυπα από το μενού εντός του παιχνιδιού αποκαλύπτουν διάφορες ρυθμίσεις και τροποποιήσεις για το Club σας. Υπάρχουν επίσης αναφορές για ένα “Team Pass”, το οποίο περιέχει αποστολές και προκλήσεις. Η διαχείριση της ομάδας φαίνεται να είναι οικεία σε όσους έχουν παίξει τη λειτουργία Ultimate Team του FIFA, με ομάδες παικτών που έχουν αξιολογηθεί μεμονωμένα να συγκεντρώνονται με βάση τις αξιολογήσεις δεξιοτήτων και χημείας. Η προσαρμογή αυτών των ομάδων περιλαμβάνει kits, αντικείμενα και στάδια. Για την ώρα, δεν είναι σαφές πώς κερδίζονται ή πληρώνονται αυτές οι επιλογές προσαρμογής.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε και μερικά στιγμιότυπα από το επερχόμενο UFL:

 

Παίζω games από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου. Για εμένα αποτελούν ένα ιδανικό μέσο απόδρασης και νοσταλγίας. Ιδανική βραδιά: μάζωξη σε σπίτι με φίλους παίζοντας και τρώγοντας πολύ φαγητό.