Η Ubisoft βρέθηκε να αναπτύσσει ταυτόχρονα 12 τίτλους battle royale

Ubisoft

Όπως κατέστη σαφές και από την προ ημερών ανακοίνωσή της, η Ubisoft αντιμετωπίζει πολλές δυσκολίες το τελευταίο διάστημα. Τα προβλήματα είναι διαφόρων φύσεων, με την εταιρεία να κατηγορείται για τοξικό εργασιακό περιβάλλον, ενώ παράλληλα δε δύναται να ολοκληρώσει τα project τα οποία ξεκινά.

Απόλυτα ενδεικτική της κατάστασης είναι η πιο πρόσφατη αποκάλυψη του έγκυρου insider, Tom Henderson. Αυτός μίλησε με πέντε νυν και πρώην εργαζομένους της Ubisoft, οι οποίοι ανέφεραν πως τα παιχνίδια ακυρώθηκαν επειδή δεν ικανοποίησαν τις απαιτήσεις των playtesters. Η εταιρεία έχει καταβάλει μεγάλη προσπάθεια να εισέλθει με έναν ανταγωνιστικό τίτλο στο είδος που κυριαρχεί εδώ και χρόνια, τα battle royale, χωρίς επιτυχία. Εμείς έχουμε υπόψη μας το βραχύβιο Hyper Scape και το ακυρωθέν Ghost Recon Frontline, αλλά η κατάσταση φαίνεται πως ήταν ακόμα χειρότερη, αφού η εταιρεία κάποια στιγμή είχε υπό ανάπτυξη 12 τίτλους battle royale. Αν αναλογιστούμε και το γεγονός ότι μάλλον κανένα από αυτά τα παιχνίδια δε θα φτάσει στην αγορά, τα πράγματα γίνονται πιο σοβαρά.

Ωστόσο, φαίνεται πως υπάρχουν λόγοι για αισιοδοξία, αφού η γαλλική εταιρεία ετοιμάζει τρία project που θεωρείται πως θα έχουν επιτυχία. Ο λόγος για τα Skull and Bones, Assassin’s Creed Mirage και Avatar: Frontiers of Pandora. Το πρώτο αναμένεται εδώ και καιρό, ενώ η βαρύτητα των franchises πίσω από τους άλλους δύο τίτλους, μπορούν να επαναφέρουν τη Ubisoft στο υψηλό επίπεδο.