Το studio πίσω από το Shovel Knight ετοιμάζει νέο retro τίτλο

Mina the Hollower

Η Yacht Club Games εργάζεται πάνω σε ένα νέο project το οποίο, για πρώτη φορά στην ιστορία του indie studio, δεν έχει καμία σχέση με το Shovel Knight. Ο επερχόμενος τίτλος θα ονομάζεται Mina the Hollower και θα είναι ένας retro φόρος τιμής στα κλασικά παιχνίδια του Game Boy, όπως το Link’s Awakening, και με μια περίεργη ανατροπή, το Yacht Club επιστρέφει στο Kickstarter, για να δεχτεί βοήθεια στη χρηματοδότηση της ανάπτυξης.

Το Mina the Hollower αποκαλύφθηκε ως μέρος της εκδήλωσης Yacht Club Games Presents στο G4 σήμερα, η οποία παρουσίασε το εμπνευσμένο top down, 8 bit παιχνίδι περιπέτειας. Στον τίτλο θα παίζετε ως ποντίκι που περιηγείται στα μπουντρούμια και εξολοθρεύει τους εχθρούς με ένα μαστίγιο. Υπάρχουν παγίδες, κρυμμένα μυστικά και η ικανότητα να σκάβετε υπόγεια για να αποφεύγετε τις επιθέσεις και τα εμπόδια. Βασικά, είναι η αποδεδειγμένη επιτυχημένη φόρμουλα της Yacht Club, η οποία απλά εφαρμόζεται σε ένα νέο είδος παιχνιδιού.

Αν και χρηματοδοτούμε μόνοι μας το μεγαλύτερο μέρος αυτού του project, ελπίζουμε ότι μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα πιο εκτεταμένο παιχνίδι με αυτόν τον τρόπο. Το πιο σημαντικό, θέλουμε να δημιουργήσουμε μια κοινότητα γύρω από το Kickstarter, όπως κάναμε με το Shovel Knight,” δήλωσε ο σχεδιαστής Alec Faulkner σε ένα δελτίο τύπου.

H Yacht Club ζήτησε από τους υποστηρικτές $75.000 για το Shovel Knight το 2013, αλλά κατέληξε να συγκεντρώσει πάνω από $300.000. Το Shovel Knight κυκλοφόρησε ένα χρόνο αργότερα, ήταν πολύ καλό και συνέχισε με τέσσερα expansions και δύο spin-offs. Το studio μοιράστηκε επίσης νέες ενημερώσεις για δύο από αυτά τα παιχνίδια, κατά την παρουσίασή του στο G4.

Παίζω games από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου. Για εμένα αποτελούν ένα ιδανικό μέσο απόδρασης και νοσταλγίας. Ιδανική βραδιά: μάζωξη σε σπίτι με φίλους παίζοντας και τρώγοντας πολύ φαγητό.