Το Persona 4 Golden επιστρέφει με το Steam Deck

Persona 4 Golden

Μια νέα ενημέρωση λογισμικού του Steam Deck κυκλοφόρησε, η οποία όπως όλα δείχνουν φαίνεται να “τρέχει” το Persona 4 Golden της Atlus στη φορητή συσκευή της Valve. Το Persona 4 Golden, το οποίο κυκλοφόρησε και σε PC μέσω του Steam το 2020, ήταν μέχρι τώρα στη μικρή λίστα παιχνιδιών τα οποία δεν θα ήταν διαθέσιμα στο Steam Deck. Η Valve ωστόσο, φαίνεται πως δοκιμάζει αρκετά πράγματα τις τελευταίες εβδομάδες, τα οποία επέκτειναν γρήγορα τις λίστες των παιχνιδιών που δεν υποστήριζε η κονσόλα.

Το γεγονός ότι στην αρχή ο τίτλος της Atlus δεν υποστηριζόταν από το Steam Deck, αποτέλεσε πηγή μεγάλης απογοήτευσης μεταξύ των fan των παιχνιδιών Persona, καθώς ήταν ένας από τους τίτλους που οι χρήστες του Steam ανυπομονούσαν να παίξουν στη επερχόμενη φορητή κονσόλα της Valve.

Το Persona 4 κυκλοφόρησε για πρώτη φορά στο PlayStation 2 το 2008. Το παιχνίδι δημιούργησε γρήγορα ένα ισχυρό όνομα στη βιομηχανία, παρότι κυκλοφόρησε σε σχετικά παλιό hardware. Ωστόσο, μόλις κυκλοφόρησε η expanded έκδοση Persona 4 Golden για τη φορητή κονσόλα της Sony, PlayStation Vita, το 2012, η ​​φήμη του παιχνιδιού άρχισε να αυξάνεται ακόμα περισσότερο. Οι βελτιώσεις στο παιχνίδι ήταν σημαντικές και εμφανείς και αποδείχθηκε ότι ο μοναδικός και κομψός συνδυασμός της καθημερινής ρουτίνας της Atlus, το high school drama και η αστυνομικής ιστορία, λειτούργησαν ιδιαίτερα καλά, αποτελώντας έτσι ένα από τα καλύτερα παιχνίδια του είδους του μέχρι σήμερα.

Παίζω games από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου. Για εμένα αποτελούν ένα ιδανικό μέσο απόδρασης και νοσταλγίας. Ιδανική βραδιά: μάζωξη σε σπίτι με φίλους παίζοντας και τρώγοντας πολύ φαγητό.