Το PC Game Pass έρχεται στο Steam;

PC Game Pass Steam

Η ιδιοκτήτρια εταιρεία του Steam, Valve, δήλωσε ότι είναι πρόθυμη να βοηθήσει τη Microsoft να φέρει το PC Game Pass στην πλατφόρμα της. Επί του παρόντος, οι συνδρομητές του Game Pass σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές πρέπει να χρησιμοποιούν μια εφαρμογή της Microsoft για να έχουν πρόσβαση στη ψηφιακή βιβλιοθήκη παιχνιδιών τους, ωστόσο ο Διευθύνων Σύμβουλος της Valve, Gabe Newell, έχει πλέον παραδεχτεί ότι δεν υπάρχει τίποτα που εμποδίζει τον ερχομό της συνδρομητικής υπηρεσίας στο Steam.

Επιπρόσθετα, ο Newell, ανέφερε ότι η Valve δεν ενδιαφέρεται να λανσάρει μία δική της συνδρομητική υπηρεσία τύπου Game Pass, και μεταξύ άλλων δήλωσε:

Δεν νομίζω ότι είναι κάτι που πιστεύουμε ότι πρέπει να κάνουμε μόνοι μας, να δημιουργήσουμε μια συνδρομητική υπηρεσία αυτή τη στιγμή. Παρόλα αυτά, για τους πελάτες τους είναι ξεκάθαρα μια δημοφιλής επιλογή και θα χαρούμε να συνεργαστούμε μαζί τους για να φέρουμε το Game Pass στο Steam.”

Επιπλέον, ο Διευθύνων Σύμβουλος gaming της Microsoft, Phil Spencer, είχε προηγουμένως σχολιάσει θετικά το Steam Deck της Valve και ο Newell δήλωσε ότι είχε έρθει σε επαφή με την εταιρεία.

Έχουμε μιλήσει με τους ανθρώπους εκεί αρκετά για αυτό το θέμα“, είπε ο Newell. «Αν οι πελάτες σας το θέλουν, τότε θα πρέπει να σκεφτείτε πώς να το πραγματοποιήσετε. Εκεί βρισκόμαστε“.

Όπως αναφέρθηκε και από το PC Gamer, υπάρχει ιστορικό όσον αφορά τη προσθήκη συνδρομητικών υπηρεσιών στο Steam, καθώς η υπηρεσία EA Play της Electronic Arts εντάθηκε στο Steam πριν δύο χρόνια, το 2020.

Παίζω games από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου. Για εμένα αποτελούν ένα ιδανικό μέσο απόδρασης και νοσταλγίας. Ιδανική βραδιά: μάζωξη σε σπίτι με φίλους παίζοντας και τρώγοντας πολύ φαγητό.