Το Kirby Superstar βραβεύτηκε με Grammy

Kirby Superstar

Κατά τη διάρκεια της 64ης βραδιάς των βραβείων Grammy, ο Kirby, ή μάλλον μια διασκευή του αυθεντικού soundtrack του Kirby Superstar, κέρδισε ένα βραβείο στην τελετή.

Πρόκειται για μια διασκευασμένη ορχηστρική εκδοχή του κομματιού Meta Knight’s Revenge από το παλιό Kirby Superstar του 1996 για το SNES (Kirby’s Fin Pak στην Ευρώπη), που αναπτύχθηκε από τους Charlie Rosen και Jake Silverman ως ένα πλήρες ορχηστρικό μουσικό κομμάτι.

Η κλασική εκδοχή του Meta Knight’s Revenge εκτελείται από την 8-Bit Big Band, μια ορχήστρα 30 έως 65 μελών που ειδικεύεται στην εκτέλεση διασκευών διασκευασμένων σε ένα συγκεκριμένο στυλ, με σημαντική οργανική πολυπλοκότητα.

Δεν είναι συχνό φαινόμενο τα βιντεοπαιχνίδια να λαμβάνουν επίσημα μουσικά βραβεία αυτού του επιπέδου – το Baba Yetu του Civilization 4 είχε κερδίσει Grammy όταν κυκλοφόρησε ως ξεχωριστό άλμπουμ το 2011 και το Journey ήταν υποψήφιο για καλύτερο soundtrack το 2012, αλλά δεν κέρδισε.

Η πρώτη μου γνωριμία με το Nokia 3310 και το Nintendo 64, ήταν αρκετή για να κολλήσω με την τεχνολογία για πάντα. Αυτό το "μικρόβιο" οδήγησε στη ενασχόληση μου με την αρθρογραφία στον χώρο της τεχνολογίας και εν τέλει στη δημιουργία του Technoid.gr.