Το Google Stadia έκλεισε οριστικά

Google Stadia

Το Google Stadia έκλεισε οριστικά σήμερα, 19 Ιανουαρίου 2023. Οι διακομιστές έχουν κλείσει, πράγμα που σημαίνει ότι οι χρήστες δεν θα μπορούν πλέον να έχουν πρόσβαση στη βιβλιοθήκη των παιχνιδιών τους, τα οποία ελπίζουμε ότι έχουν μεταφερθεί σε άλλες πλατφόρμες στο μεταξύ, όπου αυτό είναι δυνατόν.

Όπως ίσως γνωρίζετε, είναι διαθέσιμη η ενημέρωση που ενεργοποιεί το Bluetooth στο χειριστήριο Google Stadia, το οποίο επομένως θα μπορεί να συνεχίσει να χρησιμοποιείται ασύρματα σε PC, Mac και Android.

Τους τελευταίους μήνες, η Google έχει ξεκινήσει μια εκστρατεία επιστροφής χρημάτων για την αγορά παιχνιδιών, ψηφιακού περιεχομένου και υλικού, προκειμένου να αποζημιώσει τους χρήστες που έχουν αγοράσει προϊόντα από το επίσημο κατάστημα Stadia αλλά δεν θα μπορούν να τα χρησιμοποιήσουν στο εξής.

Η ανακοίνωση του κλεισίματος του Google Stadia ήρθε στα τέλη του περασμένου Σεπτεμβρίου, αλλά λίγοι εξεπλάγησαν δεδομένου ότι λίγους μήνες νωρίτερα, οι ομάδες ανάπτυξης και όλα τα first party έργα είχαν τερματιστεί, καταδικάζοντας αναπόφευκτα την πλατφόρμα σε αυτή τη μοίρα.

Παρά το γεγονός ότι ήταν σε θέση να βασιστεί σε μια ιδιαίτερα εξελιγμένη και ανώτερη τεχνολογία streaming σε σύγκριση με τους ανταγωνιστές, το Stadia δεν κατάφερε ποτέ να απογειωθεί λόγω ενός επιχειρηματικού μοντέλου που δεν ήταν κατάλληλο για το είδος της εμπειρίας που υποσχόταν η Google, καθώς εξακολουθούσε να συνδέεται με την αγορά παιχνιδιών σε πλήρη τιμή αντί για κάποια μορφή συνδρομής all-you-can-play.

Η πρώτη μου γνωριμία με το Nokia 3310 και το Nintendo 64, ήταν αρκετή για να κολλήσω με την τεχνολογία για πάντα. Αυτό το "μικρόβιο" οδήγησε στη ενασχόληση μου με την αρθρογραφία στον χώρο της τεχνολογίας και εν τέλει στη δημιουργία του Technoid.gr.