Το Epic Games Store χάρισε παιχνίδια αξίας $2.120 το 2021

Epic Games Store

Τα αποτελέσματα που μοιράστηκε το Epic Games Store, μας αφήνουν μερικά πολύ ενδιαφέροντα δεδομένα που, φυσικά αξίζει να τα αναλύσουμε προσεκτικά.

Ένας χρήστης που κατέβασε όλα τα δωρεάν παιχνίδια που προσφέρονται από το Epic Games Store το 2021 πήρε συνολικά 89 τίτλους αξίας $2.120. Συνεχίζουμε να εξετάζουμε τα δεδομένα και βλέπουμε ότι κατά τη διάρκεια του 2021 διεκδικήθηκαν περισσότερα από 765 εκατομμύρια αντίγραφα αυτών των δωρεάν παιχνιδιών.

Σε κάθε περίπτωση, δεν είναι μυστικό ότι η πλατφόρμα έχει επενδύσει πολλά χρήματα σε δωρεάν παιχνίδια και ότι αυτό δεν καταλήγει να είναι κερδοφόρο. Όταν δούμε τα συνολικά χρήματα που ξόδεψαν οι χρήστες της το 2021, αυτό γίνεται ξεκάθαρο.

Epic Games Store

Το 2020, το Epic Games Store έκλεισε με έσοδα 700 εκατομμυρίων δολαρίων, αριθμός που αντιπροσωπεύει μια πολύ μικρή βελτίωση (μόλις 20 εκατομμύρια δολάρια περισσότερα) σε σύγκριση με τα αποτελέσματα του 2019. Κατά τη διάρκεια του 2021, αυτά τα έσοδα αυξήθηκαν σε 840 εκατομμύρια δολάρια, αριθμός που αντιπροσωπεύει πολύ υψηλότερη αύξηση από έτος σε έτος και αυτό επιβεβαιώνει, χωρίς αμφιβολία, ότι η στρατηγική της έδωσε καλύτερα αποτελέσματα.

Αύξησαν επίσης τον αριθμό των εγγεγραμμένων χρηστών, από 160 εκατομμύρια σε πάνω από 194 εκατομμύρια και διεκδικήθηκαν περισσότερα δωρεάν παιχνίδια, πάνω από 765 εκατομμύρια αντίγραφα έναντι σχεδόν 750 εκατομμύρια το 2020. Είναι ενδιαφέρον ότι περισσότερα παιχνίδια δόθηκαν το 2020, συνολικά 103 αξίας 2.407 δολαρίων.

Αν συνδυάσουμε όλα όσα μάθαμε, μπορούμε να συμπεράνουμε ότι η στρατηγική που ακολουθούσε το Epic Games Store λειτούργησε καλύτερα το 2021 και επομένως δεν μας εκπλήσσει που η πλατφόρμα αποφάσισε να διατηρήσει τη δέσμευσή της, να δίνει δωρεάν παιχνίδια στους χρήστες. Ωστόσο, το πιο σημαντικό είναι ότι έχουν επίσης επιβεβαιωθεί βελτιώσεις που θα φτάσουν σταδιακά στην πλατφόρμα και που σιγά σιγά θα την κάνουν πιο ανταγωνιστική έναντι του Steam.

Η πρώτη μου γνωριμία με το Nokia 3310 και το Nintendo 64, ήταν αρκετή για να κολλήσω με την τεχνολογία για πάντα. Αυτό το "μικρόβιο" οδήγησε στη ενασχόληση μου με την αρθρογραφία στον χώρο της τεχνολογίας και εν τέλει στη δημιουργία του Technoid.gr.