Το Babylon’s Fall βρίσκεται ήδη σε ελεύθερη πτώση

Babylon's Fall

Όταν ανακοινώθηκε στην E3 2018, το Babylon’s Fall έγινε δεκτό με αρκετή περιέργεια. Η Square Enix, στην πραγματικότητα, το είχε παρουσιάσει ως έναν τίτλο που αναπτύχθηκε από την PlatinumGames, μια από τις πιο αξιόλογες ιαπωνικές ομάδες ανάπτυξης. Χρόνια αργότερα, τα πράγματα φαίνεται να έχουν αλλάξει και η αντίληψη για το παιχνίδι ίσως να μην ανταποκρίνεται πλέον σε αυτή που είχε κατά την ανακοίνωση.

Είναι ακόμα πολύ νωρίς για να πούμε ότι πρόκειται για αποτυχία, αλλά οι πρώτοι αριθμοί για PC (που καταγράφηκαν από το SteamDB) δεν βοηθούν. Το Babylon’s Fall έκανε το ντεμπούτο του χθες, αλλά κατάφερε να πείσει μόνο 650 παίκτες ταυτόχρονα. Για λόγους σύγκρισης, το Marvel’s Avengers κατάφερε να συγκεντρώσει μόλις 28.000, παρά το πολύ ισχυρό trademark πίσω του. Ο τίτλος βρίσκεται επίσης εκτός των 50 πιο πολυπαιγμένων παιχνιδιών στο Steam, μια πολύ περίεργη κατάσταση αν αναλογιστεί κανείς τον publisher πίσω από αυτό.

Οι αξιολογήσεις είναι επίσης μειωμένες. Προς το παρόν υπάρχουν μόνο 62 κριτικές, οι περισσότερες από τις οποίες είναι αρνητικές. Πολλοί επικρίνουν το επιχειρηματικό μοντέλο του παιχνιδιού, το οποίο είναι ίσως πολύ πλούσιο σε μικροσυναλλαγές, ενώ άλλοι επικρίνουν τα γραφικά, τα οποία το κάνουν να μοιάζει με πραγματικό παιχνίδι του PlayStation 1. “Ελπίζω να καταφέρουν να το διορθώσουν στο εγγύς μέλλον, αλλά μάλλον θα απαιτηθούν πολλές αλλαγές”, γράφει ένας άλλος χρήστης, ο οποίος ανησυχεί για τη δομή του ίδιου του παιχνιδιού.

Οι αριθμοί αυτοί αφορούν, επαναλαμβάνουμε, την έκδοση PC του Babylon’s Fall. Ωστόσο, το παιχνίδι είναι διαθέσιμο ως (πιθανώς προσωρινή) αποκλειστικότητα για το PlayStation 5 και το PlayStation 4. Έτσι, δεν γνωρίζουμε πώς το κοινό των κονσολών έχει δεχτεί τη δουλειά της PlatinumGames, καθώς σε αντίθεση με τον κόσμο του Steam δεν υπάρχει πραγματικός τρόπος καταμέτρησης των χρηστών και των πωλήσεων. Επομένως, οποιαδήποτε συζήτηση σχετικά με τις πωλήσεις θα πρέπει να περιμένει τις αναφορές της Square Enix, οι οποίες δεν θα φτάσουν μέχρι το τέλος του τριμήνου.

Η πρώτη μου γνωριμία με το Nokia 3310 και το Nintendo 64, ήταν αρκετή για να κολλήσω με την τεχνολογία για πάντα. Αυτό το "μικρόβιο" οδήγησε στη ενασχόληση μου με την αρθρογραφία στον χώρο της τεχνολογίας και εν τέλει στη δημιουργία του Technoid.gr.