The Sandbox: Προσοχή στα ψεύτικα email

The Sandbox

Ο προγραμματιστής του The Sandbox ενημέρωσε τους χρήστες ότι ενδέχεται να λαμβάνουν μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από τρίτους με σκοπό τη διανομή κακόβουλου λογισμικού. Κάποιος κατάφερε να αποκτήσει πρόσβαση στον υπολογιστή ενός υπαλλήλου και να στείλει τα μηνύματα, τα οποία στη συνέχεια φαίνεται να προέρχονται από το The Sandbox. Η βασική συμβουλή είναι να εγκαταστήσετε μια λύση ασφαλείας που ανιχνεύει και μπλοκάρει αυτή και παρόμοιες απειλές.

Το The Sandbox δεν έστειλε κανένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου

Το The Sandbox είναι ένα multiplayer παιχνίδι ανοιχτού κόσμου βασισμένο στο Ethereum με πάνω από 350.000 ενεργούς χρήστες μηνιαίως, οι οποίοι μπορούν να δημιουργήσουν και να αξιοποιήσουν διαδραστικό περιεχόμενο. Μπορείτε να δημιουργήσετε NFT pixel art για να πουλήσετε στο The Sandbox NFT Marketplace ή στο OpenSea και να κερδίσετε $SAND tokens για να τα ανταλλάξετε στο Binance ή στο Coinbase.

Το περιστατικό ασφαλείας συνέβη στις 26 Φεβρουαρίου. Κάποιος απέκτησε πρόσβαση στον υπολογιστή ενός υπαλλήλου και κατ’ επέκταση σε πολλές διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου χρηστών. Οι τελευταίοι άρχισαν να λαμβάνουν μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με θέμα “The Sandbox Game (PURELAND) Access”. Στο σώμα του μηνύματος υπήρχε ένας σύνδεσμος που παρέπεμπε σε κακόβουλο λογισμικό που φιλοξενούνταν σε εξωτερικό ιστότοπο. Το κακόβουλο λογισμικό επέτρεπε την απομακρυσμένη πρόσβαση στους υπολογιστές των θυμάτων και την κλοπή προσωπικών πληροφοριών.

Μετά την ανακάλυψη της μη εξουσιοδοτημένης πρόσβασης, η The Sandbox επικοινώνησε με τους επηρεαζόμενους χρήστες για να τους προειδοποιήσει να μην κατεβάσουν τίποτα από τον ιστότοπο και να μην ανοίξουν το αρχείο. Οι λογαριασμοί των εργαζομένων κλειδώθηκαν και όλοι οι κωδικοί πρόσβασης επαναφέρθηκαν. Το The Sandbox συμβούλευσε τους χρήστες να ενεργοποιήσουν τον έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων, να χρησιμοποιούν ισχυρούς κωδικούς πρόσβασης και να εγκαταστήσουν ένα καλό antivirus.

Η πρώτη μου γνωριμία με το Nokia 3310 και το Nintendo 64, ήταν αρκετή για να κολλήσω με την τεχνολογία για πάντα. Αυτό το "μικρόβιο" οδήγησε στη ενασχόληση μου με την αρθρογραφία στον χώρο της τεχνολογίας και εν τέλει στη δημιουργία του Technoid.gr.