Τέλος οι ετήσιες κυκλοφορίες για το Call of Duty;

Call of Duty

Τα τελευταία 16(!) χρόνια, κάθε χρόνο έχουμε ένα νέο παιχνίδι Call of Duty, αφού από το 2005, πρόκειται για ένα ετήσιο franchise. Αυτό άλλοτε ήταν ευεργετικό για τη σειρά και άλλοτε όχι. Αν μη τι άλλο πρόκειται για πάρα πολλά παιχνίδια σε σχέση με το χρονικό διάστημα στο οποίο κυκλοφόρησαν, με την παρουσία διαφορετικών ομάδων ανάπτυξης για το καθένα να είναι επιβεβλημένη. Πλέον, φαίνεται πως αυτή η στρατηγική φτάνει στο τέλος της.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg, αρκετοί υψηλόβαθμοι υπάλληλοι της Activision σκέφτονται να αλλάξουν κατεύθυνση με τη σειρά Call of Duty. Με τις πωλήσεις του Vanguard να είναι οι χαμηλότερες που σημείωσε παιχνίδι του franchise εδώ και μια δεκαετία και το Warzone να ταλανίζεται διαρκώς από προβλήματα στα οποία η εταιρεία αδυνατεί να βρει λύσεις, η σκέψη να υπάρξει μια παύση, έστω και σύντομη, φαίνεται απόλυτα λογική και συνετή. Τα προβλήματα είναι θεμελιώδη για την επιτυχημένη σειρά και σίγουρα θα χρειαστεί χρόνος για να λυθούν.

Αυτή η είδηση θα αποτελέσει ανακούφιση και για studios όπως τα Toys For Bob, Beenox, Demonware, High Moon Studios, Radical Entertainment και Vicarious Visions, τα οποία απομακρύνθηκαν εντελώς από τα αρχικά τους projects, ώστε να συνδράμουν στην ανάπτυξη περιεχομένου για το Call of Duty. Η είδηση αυτή ενδεχομένως να συνδέεται και με την πρόθεση του Xbox να αναβιώσει παλιά franchises που ανήκουν στην Activision Blizzard, γεγονός που σημαίνει ότι studios όπως τα παραπάνω λογικά θα απομακρυνθούν από τα CoD, στερώντας δύναμη πυρός από την εταιρεία σε ό,τι αφορά στη δημιουργία νέων παιχνιδιών Call of Duty ετησίως.

Ωστόσο, η σύνδεση με τη Microsoft ίσως ενισχύσει την Activision στο κομμάτι της ανάπτυξης της πιο επιτυχημένης σειράς της. Το αν ο ρόλος της νέας ηγεσίας της εταιρείας θα λειτουργήσει ανασταλτικά ή όχι στην κυκλοφορία νέων παιχνιδιών σε ετήσια βάση, μένει να το δούμε.