Τα επόμενα τρία Call of Duty θα κυκλοφορήσουν και για PlayStation

Call of Duty PlayStation

Παρά την πρόσφατη εξαγορά της Activision Blizzard από τη Microsoft, οι τελευταίες πληροφορίες επιβεβαιώνουν ότι οι επόμενοι τρεις τίτλοι της σειράς Call of Duty θα κυκλοφορήσουν για PlayStation.

Η κουβέντα που άνοιξε μετά την εξαγορά της Activision Blizzard σχετικά με το αν θα γίνουν exclusives του Xbox τα παιχνίδια της εταιρείας, είναι τεράστια. Πολλοί θεώρησαν πως θα γίνει αυτό, αλλά από ότι φαίνεται δε βρίσκεται στα άμεσα πλάνα της Microsoft. Ενδεχομένως να υπάρχει, βέβαια, εν ενεργεία συμφωνία της Activision Blizzard με τη Sony, που θα οδηγήσει τουλάχιστον τρία Call of Duty στις κονσόλες PlayStation, και η μεταφορά τους προς το Xbox να γίνει αργότερα.

Σε συνέντευξή του την προηγούμενη εβδομάδα, ο επικεφαλής της Xbox, Phil Spencer, ανέφερε ότι δε σκοπεύει να απομακρύνει τα παιχνίδια της νεοαποκτηθείσας εταιρείας από την πλατφόρμα της Sony. Αντί αυτού, επιβεβαίωσε σε επικοινωνία που είχε με τους επικεφαλής των διαφόρων τμημάτων του ιαπωνικού κολοσσού, ότι η πρόθεσή του είναι να τηρηθούν όλες οι συμφωνίες, καθώς και την επιθυμία του να παραμείνει το Call of Duty στο PlayStation.

Τα λεγόμενα του Spencer ενδεχομένως να δείχνουν τη διάθεση της Microsoft να μη μετατρέψει σε αποκλειστικότητα το Call of Duty, ακόμα και μετά την κυκλοφορία των επόμενων τριών τίτλων της σειράς. Τα τρία αυτά παιχνίδια είναι το Call of Duty που θα δούμε φέτος από την Infinity Ward, που λογικά θα είναι ένα νέο Modern Warfare, το επόμενο CoD της Treyarch, που έχει επιμεληθεί τα Black Ops, το 2023 και άλλο ένα. Το τελευταίο αποτελεί έκπληξη, αφού πρόκειται για μια νέα έκδοση του Warzone σύμφωνα με τα όσα λέγονται, που αναφέρεται ως Warzone 2 από τον Jason Schreier του Bloomberg. Οι φήμες το θέλουν να κυκλοφορεί το 2023.

Για την ώρα, δεν είναι ξεκάθαρο τι θα συμβεί μετά την κυκλοφορία των τίτλων που προαναφέρθηκαν. Είτε η Microsoft προτιμήσει να φέρει ένα από τα πιο δυνατά franchises του gaming αποκλειστικά στις δικές της πλατφόρμες, είτε αποφασίσει να διατηρήσει το Call of Duty σε όλες τις πλατφόρμες, θα φροντίσει να έχει τα μεγαλύτερα δυνατά έσοδα από αυτό.