Στις 29 Μαρτίου αναμένεται ο εφιαλτικός ιαπωνικός τίτλος Ikai

Ikai

Το Ikai είναι ένας first-person psychological horror τίτλος, ο οποίος είναι βαριά εμπνευσμένος από την ιαπωνική λαογραφία. Ετοιμαστείτε να ζήσετε τη φρίκη από τους εφιαλτικούς Yokais και να βυθιστείτε στις δεισιδαιμονίες του παρελθόντος που συνοδεύονται από μια μοναδική ιστορία και εξερεύνηση.

Το Ikai ενσαρκώνει το πνεύμα του κλασικού ψυχολογικού είδους τρόμου με έναν ανυπεράσπιστο κεντρικό χαρακτήρα, ανίκανο να επιτεθεί στα κακόβουλα πλάσματα. Ωστόσο, εξερευνά μια νέα αίσθηση τρόμου κάνοντας τον παίκτη να αντιμετωπίσει απευθείας τις απειλές, χωρίς να μπορεί ούτε να φύγει, αλλά ούτε να επιτεθεί. Κάθε μηχανισμός του παιχνιδιού έχει σκοπό να αυξήσει αυτό το σχετικό αίσθημα αδυναμίας και να δημιουργήσει μια τεταμένη ατμόσφαιρα. Οι αργές, ακριβείς και φυσικές κινήσεις ως τρόπος αλληλεπίδρασης μοιάζουν με την πραγματική ζωή, έτσι ώστε να ενθαρρύνουν το immersion στον παράξενο κόσμο του Ikai.

Ας δούμε και την ιστορία του πιο συγκεκριμένα ωστόσο, όπως έχει αποδοθεί από την εταιρεία ανάπτυξης του παιχνιδιού, Endflame:

“Οι φήμες έχουν διαδοθεί ακόμη και στους πιο δύσπιστους χωρικούς, διασπείροντας έτσι το φόβο και την υστερία. Δεν είναι μόνο θέμα κουτσομπολιού αυτή τη φορά. Τα βαμμένα με αίμα φύλλα δείχνουν ότι τα κακά πλάσματα πλησιάζουν όλο και περισσότερο τους ανθρώπους. Πιστεύεται ότι ένας νέος δαίμονας εμφανίστηκε στον κάτω κόσμο. Η θέλησή του είναι να περάσει στον κόσμο μας μόλις βρει αυτό που ψάχνει. Μια τέτοια κατάσταση απαιτεί από τον ιερέα να κατευθυνθεί προς το χωριό, αφήνοντας το ιερό υπό τον έλεγχο της ανιψιάς του, της ιέρειας.”

“Ο φόβος του πλήθους δεν έχει φτάσει στο ιερό πολύ μακριά στα βουνά, όπου η ιέρεια, η Naoko, εργάζεται ως συνήθως, και είναι πολύ απασχολημένη για να ανησυχεί. Σκουπίζοντας και σκουπίζοντας περνάει ο καιρός με ή χωρίς τον παπά. Χωρίς να δίνει μεγάλη σημασία σε αυτού του είδους τις ιστορίες δαιμόνων και φαντασμάτων που αποδίδει σε φοβισμένα παιδιά, η Naoko φεύγει από το ιερό για να φτάσει στο ποτάμι πριν σκοτεινιάσει. Οι φόβοι των χωρικών φαίνεται να διαμορφώνονται στο σκοτεινό δάσος. Συνεχίζει να περπατά, όλο και πιο τεταμένη, μέχρι να διαλυθούν οι αμφιβολίες της. αλλά όχι οι φόβοι της. Σύντομα χάνει τις αισθήσεις της ψυχής και του σώματός της και πέφτει στο έδαφος. Σχεδόν νεκρή, σχεδόν ζωντανή. Η καμπάνα του ιερού ουρλιάζει για βοήθεια, αλλά πλέον δεν είναι ιερός τόπος. Όλοι οι Θεοί έχουν φύγει, δίνοντας τη θέση τους σε τέρατα, φαντάσματα και πνεύματα.”

Ikai

Η εταιρεία έδωσε επίσης στη δημοσιότητα, κάποια από τα κύρια χαρακτηριστικά που πρόκειται να δούμε στο Ikai. Μπορείτε να τα δείτε παρακάτω:

  • Τρόμος – Ζήστε τον τρόμο σε πρώτο πρόσωπο από το χέρι ιαπωνικών πνευμάτων, τεράτων και Yokai.
  • Εξερεύνηση – Περιπλανηθείτε σε ένα φεουδαρχικό σιντοϊστικό ιερό και εξερευνήστε για να αποκαλύψετε την ιστορία πίσω από τη Naoko, τον κύριο χαρακτήρα.
  • Σχέδιο – Επικεντρωθείτε στο σχέδιο προστατευτικών σφραγίδων πάνω από τους περίεργους ήχους και τα γεγονότα που συμβαίνουν τριγύρω.
  • Γρίφοι – Βάλτε το μυαλό σας ενάντια στους διάφορους γρίφους που θα προσπαθήσουν να σας σταματήσουν.
  • “Stealth and Run” – Μείνε σιωπηλός, μην ενοχλείς το κακό… Ή απλώς τρέξε, τρέξε μακριά από όλα, αν μπορείς…

Το Ikai, πρόκειται να κυκλοφορήσει τόσο σε φυσική, όσο και σε ψηφιακή μορφή, για PlayStation 5, PlayStation 4 και Nintendo Switch, καθώς και για υπολογιστή μέσω Steam στις 29 Μαρτίου. Η φυσική του έκδοση θα περιλαμβάνει μια Postcard και αυτοκόλλητα ως αποκλειστικό μπόνους της Launch Edition. Η τιμή του θα είναι στα 29,99€ και μπορείτε να το βρείτε πατώντας εδώ.

Παίζω games από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου. Για εμένα αποτελούν ένα ιδανικό μέσο απόδρασης και νοσταλγίας. Ιδανική βραδιά: μάζωξη σε σπίτι με φίλους παίζοντας και τρώγοντας πολύ φαγητό.