Στην EA κατηγορούν το Halo και τον COVID για την αποτυχία του Battlefield 2042

Battlefield 2042 αποτυχία

Με μερικούς μήνες να έχουν περάσει από την κυκλοφορία του Battlefield 2042, είναι δύσκολο πλέον να αρνηθούμε ότι πρόκειται για μια αποτυχία, αφού δε δικαίωσε τις προσδοκίες τόσο των ανθρώπων της εταιρείας, όσο και του κοινού. Χαρακτηριστικό είναι ότι με τα αρνητικά σχόλια να κυριαρχούν και τους χρήστες να μειώνονται διαρκώς, η εταιρεία δεν έχει κάνει γνωστό τον αριθμό των αντιτύπων που έχει πουλήσει ο τίτλος.

Ένα δημοσίευμα του Xfire αναφέρει ότι πρόσφατα υπήρξε μια σύσκεψη μεταξύ των αρμόδιων στην EA, κατά τη διάρκεια της οποίας συζητήθηκαν αρκετά πράγματα σχετικά με τον τίτλο. Το Battlefield 2042 χαρακτηρίστηκε αποτυχία, ενώ έγινε μια προσπάθεια αναζήτησης των αιτίων αυτής, ώστε να εκπονηθεί ένα σχέδιο για τη συνέχεια. Η επικεφαλής των studios της EA, Laura Miele, παραδέχθηκε για μια ακόμα φορά ότι το παιχνίδι δεν πλησίασε τις προσδοκίες, ενώ επεκτάθηκε και στους παράγοντες που επηρέασαν την κατάσταση.

Το πρώτο πράγμα που ανέφερε ήταν η Frostbite engine και το γεγονός ότι πλέον έχουν περάσει τα χρόνια για αυτή. Η έκδοσή της μάλιστα, ήταν τόσο παλιά που έπρεπε να αναβαθμιστεί, γεγονός που ουσιαστικά οδήγησε στη δημιουργία νέας μηχανής. Σε αυτό προσθέστε το ότι όλη αυτή η διαδικασία έπρεπε να πραγματοποιηθεί κατά τη διάρκεια μιας πανδημίας, με τους εργαζόμενους να δουλεύουν από το σπίτι, και δημιουργείται ένα εκρηκτικό μίγμα. Δεν είναι τυχαίο ότι το πλήθος των bugs θεωρείται ότι έφτασε σε ιστορικά επίπεδα για παιχνίδι της DICE.

Τέλος, η Miele αναφέρθηκε στο Halo: Infinite, το οποίο θεωρεί ότι έκανε ζημιά στο Battlefield 2042. Όπως ανέφερε η ίδια, επειδή τα παιχνίδια κυκλοφόρησαν την ίδια περίοδο περίπου, υπήρξε αναπόφευκτα μια σύγκριση μεταξύ των δύο. Το Halo ήταν σε πολύ καλή κατάσταση από τεχνικής άποψης, την ώρα που το Battlefield μαστιζόταν από bugs και ως εκ τούτου είναι σαφές ποιος ήταν ο χαμένος στη σύγκριση αυτή.