Το State of Play επιστρέφει για το Final Fantasy 16

Final Fantasy 16, State of Play

Το State of Play της Sony πρόκειται να επιστρέψει αυτή την εβδομάδα, και σύμφωνα με την εταιρεία θα εστιάσει στην επερχόμενη κυκλοφορία της Square Enix, Final Fantasy 16.

Πιο συγκεκριμένα, η Sony έκανε γνωστό πως το State of Play θα πραγματοποιηθεί στις 14 Απριλίου τα μεσάνυχτα και θα περιέχει πάνω από 20 λεπτά νέου gameplay υλικού του Final Fantasy 16, το οποίo έγινε και χρυσό πριν από περίπου δύο εβδομάδες. Όσοι επιθυμούν να παρακολουθήσουν το State of Play, μπορούν να το κάνουν μέσω των επίσημων καναλιών του PlayStation σε Twitch και YouTube.

Πρόσθετα με την ενημέρωση για το State of Play, ο παραγωγός του Final Fantasy 16, Naoki Yoshida, μίλησε στο ιαπωνικό PlayStation Blog (μετάφραση από VGC) για το ενδεχόμενο κυκλοφορίας του τίτλου και σε PC, όταν λήξει η αποκλειστικότητα του με το PS5.

Πρώτα απ’ όλα, είναι αλήθεια ότι το Final Fantasy 16 αποτελεί μια εξάμηνη αποκλειστικότητα του PS5. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει απαραίτητα ότι η έκδοση για PC θα κυκλοφορήσει όταν λήξει η αποκλειστικότητα. Για να το ξεκαθαρίσω, η έκδοση για PC δεν θα κυκλοφορήσει σε έξι μήνες. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι ξοδέψαμε πολύ χρόνο και χρήματα για τη βελτιστοποίηση του τίτλου στο PS5, έτσι ώστε να προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία παιχνιδιού. Φυσικά, θα ήθελα να κυκλοφορήσουμε και μια έκδοση για PC κάποια στιγμή, ώστε όλοι να μπορούν να παίξουν όσο το δυνατόν περισσότερα παιχνίδια.”

“Παρόλα αυτά, ακόμη κι αν αρχίσουμε να βελτιστοποιούμε την έκδοση για PC αμέσως αφού κυκλοφορήσει η έκδοση του PS5, δε θα είναι δυνατό να τη βελτιστοποιήσουμε σε έξι μήνες. Ως εκ τούτου, δεν πρόκειται να κυκλοφορήσει σε αυτό το σύντομο χρονικό διάστημα μισού έτους. Θα ήθελα όμως να το κυκλοφορήσω κάποια στιγμή, και νομίζω ότι θα το κάνω, αλλά δεν είμαι στο στάδιο που μπορώ να πω με ασφάλεια το πότε θα γίνει αυτό”, δήλωσε ο Yoshida.

Παίζω games από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου. Για εμένα αποτελούν ένα ιδανικό μέσο απόδρασης και νοσταλγίας. Ιδανική βραδιά: μάζωξη σε σπίτι με φίλους παίζοντας και τρώγοντας πολύ φαγητό.