Η Sony επένδυσε ακόμη 1 δισεκατομμύριο δολάρια στην Epic Games

Sony Epic Games

Η Sony επένδυσε άλλο 1 δισεκατομμύριο δολάρια στην Epic Games προκειμένου να εμβαθύνει τη σχέση της με την εταιρεία στον τομέα του Metaverse. Το γεγονός αυτό, αυξάνει τη χρηματοδότηση που παρέχεται από την κατασκευάστρια εταιρεία του PlayStation 5, σε συνολικά 1,45 δισεκατομμύρια δολάρια, καθώς η ιαπωνική εταιρεία έκανε άλλες δύο πληρωμές 250 εκατομμυρίων δολαρίων τον Ιούλιο του 2020 και στη συνέχεια διέθεσε άλλα 200 εκατομμύρια δολάρια τον Απρίλιο του 2021. Αυτός ο τελευταίος γύρος χρηματοδότησης αντιπροσωπεύει τη μεγαλύτερη επένδυση της εταιρείας στην Epic Games μέχρι σήμερα.

Μιλώντας σε ένα δελτίο τύπου, ο Kenichiro Yoshida, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Sony Group Corporation, είπε ότι η επένδυση θα ενισχύσει τη σχέση μεταξύ των δύο εταιρειών στον τομέα του metaverse. Πιο συγκεκριμένα, μεταξύ άλλων, είπε:

«Είμαστε επίσης βέβαιοι ότι η τεχνογνωσία της Epic, συμπεριλαμβανομένης της ισχυρής μηχανής παιχνιδιών της, σε συνδυασμό με τις τεχνολογίες της Sony, θα επιταχύνει τις διάφορες προσπάθειές μας, όπως η ανάπτυξη νέων ψηφιακών εμπειριών για τους παίκτες στον αθλητισμό και πρωτοβουλίες εικονικής παραγωγής μας».

Η εταιρεία συνοδεύεται σε αυτή την επένδυση από την KIRKBI – την εταιρεία πίσω από το The LEGO Group – η οποία επένδυσε επίσης 1 δισεκατομμύριο δολάρια στην Epic Games. Αυτό ανεβάζει την αποτίμηση μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας στα 31,5 δισεκατομμύρια δολάρια.

Παρόλο που αυτή η συμφωνία έχει σχεδιαστεί για να ενισχύσει τη θέση της εταιρείας στον τομέα του Metaverse, η πρόσφατη εξαγορά του studio που ανέπτυξε τη σειρά Destiny, Bungie, έχει να κάνει με τη βελτίωση των μελλοντικών Live Service τίτλων της. Ένας από αυτούς, πιθανόν να είναι το Reboot του Twisted Metal από την Firesprite Games, με τον ιαπωνικό κολοσσό να αναμένεται να προβεί σε περισσότερες εξαγορές στο μέλλον.

Παίζω games από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου. Για εμένα αποτελούν ένα ιδανικό μέσο απόδρασης και νοσταλγίας. Ιδανική βραδιά: μάζωξη σε σπίτι με φίλους παίζοντας και τρώγοντας πολύ φαγητό.