Σεναριογράφος των Portal παροτρύνει τη Valve να δημιουργήσει το Portal 3

Portal 3

Η παραγωγή σημαντικών και μεγάλων παιχνιδιών της Valve έχει μειωθεί σημαντικά την τελευταία δεκαετία, με το αποκλειστικό VR Half-Life: Alyx του 2020, να είναι το μόνο μεγάλο AAA παιχνίδι που έχει κυκλοφορήσει η εταιρεία αυτή τη περίοδο. Για ένα studio με τόσες αγαπημένες IP όπως έχει η Valve, ήταν κάτι αρκετά δύσκολο να ξεπεραστεί από τους fans, με πολλούς να περιμένουν sequels σε μια σειρά από franchise της εταιρείας, τα οποία έχουν πολύ καιρό να δουν.

Ένα από αυτά τα αγαπημένα franchise λοιπόν, είναι το Portal. Το εξαιρετικό Portal 2 κυκλοφόρησε πίσω στο 2011, και ακόμη και μετά από μια δεκαετία, οι πιστοί θαυμαστές της σειράς παραμένουν αισιόδοξοι για μια συνέχεια. Και ενώ υπάρχουν ελάχιστες έως καθόλου ενδείξεις ότι κάποιος θα πάρει το πράσινο φως από τη Valve σύντομα, όσοι ασχολούνται με το franchise, φαίνεται να είναι εξίσου πρόθυμοι να το δουν να συνεχίζεται όσο και οι θαυμαστές του.

Μιλώντας πρόσφατα στο podcast Kiwi Talkz, ο Erik Wolpaw, ο οποίος έγραψε το Portal και το Portal 2, και επίσης επέστρεψε στη Valve για να συνυπογράψει το Half-Life: Alyx, είπε πως ελπίζει ότι η Valve θα αρχίσει να εργάζεται σε ένα νέο παιχνίδι της σειράς, γιατί πιστεύει ότι «θα είναι κυριολεκτικά πολύ μεγάλοι για να δουλέψουν στο Portal 3», αν περιμένουν πολύ περισσότερο.

«Πρέπει να ξεκινήσουμε το Portal 3. Αυτό είναι το μήνυμά μου προς… σε όποιον κι αν είναι. Δε γίνομαι νεότερος. Φτάνουμε στο σημείο όπου είναι τρελό να πιστεύουμε ότι θα είμαστε κυριολεκτικά πολύ μεγάλοι για να δουλέψουμε στο Portal 3, οπότε πρέπει απλώς να το κάνουμε», είπε μεταξύ άλλων.

Όταν ρωτήθηκε αν θα ήθελε προσωπικά να συμμετάσχει σε ένα νέο παιχνίδι Portal, ο Wolpaw είπε: «Θα ήθελα πολύ. Θα δούλευα σε ένα άλλο Portal στο δευτερόλεπτο, αλλά δεν μπορώ να το κάνω μόνος μου».

Συνέχισε προσθέτοντας ότι αν και σίγουρα θα υποστήριζε μια τρίτη προσθήκη στη σειρά, δεδομένου του γεγονότος ότι το προσωπικό της Valve είναι διαρκώς χωρισμένο σε μια σειρά από πράγματα που διεκδικούν την προσοχή, από την ανάπτυξη παιχνιδιών μέχρι το Steam και πολλά άλλα, ένα νέο παιχνίδι Portal από το πουθενά μπορεί να αποδειχθεί περίπλοκο.

«Θα μπορούσα να το υποστηρίξω, ίσως βοηθήσει λίγο, αλλά το πρόβλημα είναι ότι η Valve έχει 300 υπαλλήλους και δεν ξέρω ακριβώς τι γίνεται – πόσοι από αυτούς είναι στην πλευρά της παραγωγής, της επιχείρησης Steam, στο νομικό κομμάτι, οπουδήποτε. Έτσι, υπάρχει ένα μεγάλο κόστος ευκαιριών το να πάρεις 75 άτομα και να προσπαθήσεις να φτιάξεις ένα παιχνίδι. Όσο κι αν φαίνεται ότι η Valve συχνά είναι απλώς ένα σωρό άτομα που κάθονται γύρω από τα gin and tonic τους δίπλα στην πισίνα, όλοι δουλεύουν. Δουλεύουν συνέχεια, απλώς δεν βλέπεις πάντα το αποτέλεσμα, δεν καταλήγει πάντα να βγαίνει, ή βγαίνει χρόνια αργότερα, μετατρέπεται σε κάτι άλλο. Έτσι, όλοι υπολογίζονται, υποθέτω ότι αυτό λέω. Όλοι οι άνθρωποι κάτι κάνουν

«Επομένως, θα πρέπει σχεδόν να τους πάρουν, να είναι σαν μια επανάσταση, και να ξεσηκώσουν ένα σωρό ανθρώπους να αφήσουν αυτό που εργάζονται αυτήν τη στιγμή και να έρθουν να δουλέψουν σε κάτι άλλο, σε αυτήν την περίπτωση θα ήταν το Portal 3. Το πρόβλημα είναι ότι θα έβγαζες χρήματα, αλλά τι είδους χρήματα θα βγάλεις; Θα βγάλετε χρήματα από το Counter-Strike: GO; Πιθανώς όχι. Αλλά έχοντας πει αυτό, ίσως κάθε παιχνίδι να μην χρειάζεται να βγάζει τα λεφτά του Counter-Strike: GO, ξέρεις, Gabe, αν ακούς».

Παρακάτω μπορείτε να παρακολουθήσετε και ολόκληρο το Podcast με τον Erik Wolpaw να μιλάει για τη δημιουργία ενός ενδεχόμενου Portal 3:

Νωρίτερα φέτος, η Valve κυκλοφόρησε το Aperture Desk Job, ένα δωρεάν σύντομο σετ στο σύμπαν του Portal, που συνοδεύει την κυκλοφορία του Steam Deck. Εν τω μεταξύ, ενόψει της κυκλοφορίας του Half-Life: Alyx, η Valve πρότεινε σε πολλές περιπτώσεις ότι ο VR τίτλος ​​θα μπορούσε να ακολουθηθεί από περισσότερες εκδόσεις Half-Life. Το αν το ίδιο ισχύει και για το Portal ή και για άλλα franchise της Valve, μένει να φανεί. Τέλος, όσον αφορά στο Half-Life: Alyx, πρόσφατες φήμες ισχυρίστηκαν ότι μια έκδοση για το PSVR2 του παιχνιδιού, βρίσκεται επίσης στα σκαριά.

Παίζω games από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου. Για εμένα αποτελούν ένα ιδανικό μέσο απόδρασης και νοσταλγίας. Ιδανική βραδιά: μάζωξη σε σπίτι με φίλους παίζοντας και τρώγοντας πολύ φαγητό.