Η Rockstar αφαίρεσε τρανσφοβικό περιεχόμενο από τη Next-Gen έκδοση του GTA V

GTA V Rockstar

Η Rockstar φαίνεται να έχει αφαιρέσει πολλά αστεία και σκηνικά από τις εκδόσεις PS5 και Xbox Series X του GTA V που προηγουμένως είχαν θεωρηθεί τρανσφοβικά από τα μέλη της κοινότητας.

Πρόσφατα εντοπίστηκε για πρώτη φορά στο Reddit, ότι ο χαρακτήρας “Captain Spacetoy Intersteller Transgender” που είχε προηγουμένως κρεμαστεί στο γραφείο του arcade, αντικαταστάθηκε με μια άλλη φιγούρα δράσης. Στην έκδοση του PS4, η φράση “Interchangeable genitalia” (Εναλλάξιμα γεννητικά όργανα) φαίνεται στο κάτω μέρος της εικόνας. Στην next-gen έκδοση του παιχνιδιού για το PS5 ωστόσο, αφαιρείται η κρεμασμένη φιγούρα και έχουν μετακινηθεί με τέτοιο τρόπο οι υπόλοιποι χαρακτήρες, έτσι ώστε η αφαίρεση της προηγούμενης να είναι λιγότερο αισθητή.

Η Rockstar έχει επίσης απενεργοποιήσει το Spawn πολλών NPC’s εκτός συγκεκριμένων περιοχών εντός του παιχνιδιού, όπως το μοντέλο “Drag Queen”, το οποίο μπορούσατε να βρείτε έξω από το Cockatoos, ένα club εντός του παιχνιδιού.

Ενώ τα μοντέλα εξακολουθούν να υπάρχουν στο Director Mode του παιχνιδιού, όπως επισημαίνεται από το εξέχον μέλος της κοινότητας της Rockstar Games, Kirsty Cloud στο Twitter, τα λόγια κατά τον διάλογο με το χαρακτήρα, έχουν αφαιρεθεί. Παρακάτω μπορείτε να δείτε και το σχετικό Tweet:

Σε περίπτωση που δε γνωρίζατε, πέρυσι, η Out Making Games δημοσίευσε μια ανοιχτή επιστολή προς την Rockstar Games, ζητώντας από τον προγραμματιστή να επανεξετάσει τα τρανσφοβικά στοιχεία του GTA 5 που υπήρχαν από την αρχική κυκλοφορία του παιχνιδιού το 2013. Η Rockstar ωστόσο, δεν έχει ακόμη σχολιάσει τις νέες αυτές αλλαγές.

Παίζω games από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου. Για εμένα αποτελούν ένα ιδανικό μέσο απόδρασης και νοσταλγίας. Ιδανική βραδιά: μάζωξη σε σπίτι με φίλους παίζοντας και τρώγοντας πολύ φαγητό.