Το Return to Monkey Island θα εξηγήσει το μπερδεμένο τέλος του Monkey Island 2

Return to Monkey Island

Το επερχόμενο Return to Monkey Island φαίνεται προς πρόκειται να λύσει ένα μυστήριο 30 ετών, καθώς αναμένεται να εξηγήσει τι πραγματικά συνέβη στο διφορούμενο τέλος του Monkey Island 2.

Το παιχνίδι, το οποίο έχει προγραμματιστεί να κυκλοφορήσει κάποια στιγμή μέσα στο έτος, θα διευθύνεται από τον Ron Gilbert, ο οποίος ήταν ο σκηνοθέτης και σεναριογράφος του αρχικού παιχνιδιού The Secret of Monkey Island, και σκηνοθέτης του Monkey Island 2. Ο Gilbert θα έχει μαζί του τον Dave Grossman, ο οποίος ήταν σεναριογράφος και στα δύο παιχνίδια.

Παρόλο που το Return to Monkey Island είναι ουσιαστικά το έκτο παιχνίδι της σειράς Monkey Island, είναι μόνο το τρίτο στο οποίο ηγούνται οι Gilbert και Grossman, επομένως παρουσιάζεται ως συνέχεια του Monkey Island 2. Ως εκ τούτου, το δίδυμο των δημιουργών επιβεβαίωσε στους Adventure Gamers πως το μπερδεμένο τέλος του δεύτερου παιχνιδιού, πρόκειται να εξηγηθεί επιτέλους.

Μέχρι τώρα, οι fan της σειράς έκαναν εικασίες για το τέλος του παιχνιδιού για πολλά χρόνια και αργότερα, τα επόμενα παιχνίδια της σειράς που δημιουργήθηκαν από διαφορετικές ομάδες αποφάσισαν να το αγνοήσουν εντελώς και να ξεκινήσουν με τον Guybrush μια νέα, εντελώς διαφορετική περιπέτεια.

Τέλος, όταν ρωτήθηκε από τους Adventure Gamers εάν το Return to Monkey Island θα αντιμετωπιστεί ως ένα νέο “Monkey Island 3”, ο Gilbert εξήγησε ότι ενώ θα είναι, δεν είναι ακριβώς αυτό που είχαν αρχικά στο μυαλό τους για το τρίτο παιχνίδι της σειράς, καθώς πολλές από τις προηγούμενες ιδέες τους έχουν από τότε συμπεριληφθεί σε άλλα sequels.

Παίζω games από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου. Για εμένα αποτελούν ένα ιδανικό μέσο απόδρασης και νοσταλγίας. Ιδανική βραδιά: μάζωξη σε σπίτι με φίλους παίζοντας και τρώγοντας πολύ φαγητό.