Πληθώρα αρνητικών κριτικών για το Hitman 3 στο Steam

Hitman 3 Steam

Τα Hitman 1-3 αποτελούν μια φανταστική τριλογία, ωστόσο κουβαλούν μια κατάρα όσον αφορά στην κυκλοφορία τους στα ψηφιακά καταστήματα. Το Hitman 3 απογοήτευσε τους παίκτες όταν πρωτοκυκλοφόρησε στο Epic Games Store, επειδή η πρόοδός τους δεν μπορούσε να συνεχιστεί. Το Hitman 1 απογοήτευσε τους παίκτες στο GOG πέρυσι, λόγω των απαιτήσεων DRM, και τώρα, το Hitman 3 επιστρέφει ξανά, αλλά αυτή τη φορά στο Steam.

Αυτήν τη στιγμή έχει μικτές κριτικές μετά την άφιξή του στην πλατφόρμα νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, με τους παίκτες να διαφωνούν σχετικά με την τιμή του, τις πολυάριθμες εκδόσεις του, και ναι, πάλι για την πρόοδο που δε μεταφέρεται σε κάποιους. Πριν λίγες ώρες, το Hitman 3 στο Steam έχει μόλις 50% θετικές κριτικές. Το κυριότερο μεταξύ των θεμάτων στις αρνητικές κριτικές είναι η τιμή, η οποία ορίζεται στα 59,99€ για τη standard έκδοση. Αυτή είναι όμως ακριβώς η τιμή που είχε όταν κυκλοφόρησε πριν από ένα χρόνο στο Epic Games Store. Ορισμένες κριτικές πιστεύουν ότι θα πρέπει να είναι χαμηλότερη τιμή, δεδομένου ότι έχει περάσει ένας χρόνος από τη πρώτη του κυκλοφορία, ενώ άλλες πιστεύουν ότι θα πρέπει να υπάρχει τουλάχιστον κάποια έκπτωση. Πολλοί χρήστες επισημαίνουν επίσης, ότι το παιχνίδι προηγουμένως βρισκόταν περίπου σε μισή τιμή στο Epic Games Store.

Ένα ακόμα βασικό θέμα, είναι ότι ορισμένοι παίκτες περίμεναν ένα χρόνο για να έρθει το παιχνίδι στο Steam και πιστεύουν ότι θα έπρεπε να αποζημιωθούν για την αναμονή, ενώ άλλοι το έχουν ήδη στην Epic ή στην κονσόλα και το αγοράζουν ξανά για το πρόσθετο περιεχόμενο ή για να κατέχουν και τα τρία παιχνίδια σε μία πλατφόρμα. Και στις δύο περιπτώσεις, οι παίκτες φαινομενικά αισθάνονται ότι δικαιούνται ένα φθηνότερο παιχνίδι.

Το χειρότερο όμως, είναι ότι το Hitman 3 έχει ένα ιδιαίτερα περίπλοκο σύνολο εκδόσεων. Υπάρχει η προαναφερθείσα standard έκδοση, καθώς και μια πολυτελής έκδοση, το Hitman Trilogy, το Trilogy Premium Add-Ons Bundle, το Hitman 3: Seven Deadly Sins Collection και το Hitman 3 Access Pass: Hitman 2 Gold. Αυτά τα διάφορα πακέτα προσφέρονται σε σχέση με παίκτες που έχουν ήδη κάποια μέρη του περιεχομένου αλλού ή κατέχουν ήδη προηγούμενα παιχνίδια. Παρόλα αυτά, η προσπάθεια να βρεις ποιο περιέχει τι και ποιο πρέπει να αγοράσεις, αποτελεί μια αποστολή από μόνο του.

Hitman 3 Steam

Ακόμα περισσότερα παράπονα επικεντρώνονται σε ένα από το νέα χαρακτηριστικά που προστέθηκε με τη κυκλοφορία του παιχνιδιού στο Steam, και φυσικά αναφερόμαστε στη προσθήκη της λειτουργίας VR, που προηγουμένως ήταν αποκλειστική για το PlayStation. Οι περισσότερες αξιολογήσεις δεν αναλύουν λεπτομερώς το γιατί ή τι ακριβώς πάει λάθος, υποδηλώνουν μόνο ότι η υλοποίηση δεν είναι αξιόλογη. “Ακόμα και ένα VR mod από έναν hobby developer, είναι πολύ καλύτερο από αυτό“, γράφει ένας κριτικός μεταξύ άλλων.

Το Hitman 3 είναι ένα υπέροχο παιχνίδι και ένα ταιριαστό τέλος σε μια εκπληκτική τριλογία. Πολλές από τις αρνητικές κριτικές του Steam το λένε μάλιστα. Ίσως φαίνεται παράλογο να περιμένουμε ένα υπέροχο παιχνίδι, με άλλον ένα χρόνο περιεχομένου καθοδόν, να είναι φθηνό μόνο και μόνο επειδή έχει κυκλοφορήσει εδώ και ένα χρόνο. Παρόλα αυτά, οι παίκτες δεν έχουν άδικο να μπερδεύονται από τις διάφορες εκδόσεις ή να απογοητεύονται από τα αθώα νέα modes, αν αναγκαστούν να αγοράσουν το παιχνίδι για δεύτερη φορά. Είναι κρίμα πάντως, που το δεύτερο λανσάρισμα του Hitman 3 στα ψηφιακά καταστήματα, φαίνεται εξίσου προβληματικό με το πρώτο.

Παίζω games από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου. Για εμένα αποτελούν ένα ιδανικό μέσο απόδρασης και νοσταλγίας. Ιδανική βραδιά: μάζωξη σε σπίτι με φίλους παίζοντας και τρώγοντας πολύ φαγητό.