PlayStation: Η συμφωνία με τη Bungie αφορά Multiplatform Live-Service τίτλους

PlayStation Bungie

Η εξαγορά της Bungie από το PlayStation μπορεί να μην έχει ως αποτέλεσμα αποκλειστικά παιχνίδια PS5, ωστόσο θα επιτρέψει στη Sony, να επιταχύνει σημαντικά την ικανότητά της να προσφέρει στον κόσμο online live-service τίτλους σε διαφορετικές πλατφόρμες.

Σε μια συνέντευξη στο GamesIndustry.biz, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Sony Interactive Entertainment, Jim Ryan, λέει ότι το Destiny 2 και τα μελλοντικά παιχνίδια της Bungie, θα συνεχίσουν να κυκλοφορούν και σε άλλες πλατφόρμες, συμπεριλαμβανομένων των αντίπαλων κονσολών. Τα πλεονεκτήματα που προσφέρει η Bungie στη Sony, είναι η τεχνογνωσία της και η ικανότητά της να δημιουργεί τεράστια διαδικτυακά live service multiplatform παιχνίδια.

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να πω ξεκάθαρα είναι ότι η Bungie θα παραμείνει ένα ανεξάρτητο στούντιο και εκδότης πολλαπλών πλατφορμών. Ο Pete (Parsons, Διευθύνων Σύμβουλος) και εγώ, έχουμε μιλήσει για πολλά πράγματα τους τελευταίους μήνες, και αυτό ήταν ένα από τα πρώτα, και στην πραγματικότητα πιο εύκολα και πιο απλά, συμπεράσματα στα οποία καταλήξαμε μαζί. Όλοι θέλουν η εξαιρετικά μεγάλη κοινότητα του Destiny 2, σε όποια πλατφόρμα κι αν βρίσκεται, να μπορεί να συνεχίσει να απολαμβάνει τις εμπειρίες του Destiny 2. Και αυτή η προσέγγιση θα ισχύει και για μελλοντικές κυκλοφορίες της Bungie. Αυτό είναι ξεκάθαρο.”

Η Bungie θα λειτουργεί αυτόνομα εντός του οργανισμού Sony Interactive Entertainment και θα συνεχίσει να δημοσιεύει σε άλλες πλατφόρμες. Αντιλαμβανόμαστε τη σημασία αυτού. Έχουμε αναπτύξει τα στούντιο οργανικά, αλλά έχουμε κάνει επίσης μια σειρά από εξαγορές όλα αυτά τα χρόνια. Είτε πρόκειται για τη Naughty Dog, τη Guerrilla Games, τη Suckerpunch Productions και πιο πρόσφατα την Insomniac. Καταλαβαίνουμε πόσο σημαντικό είναι να δίνουμε σε αυτούς τους σπουδαίους οργανισμούς το χώρο και την ανεξαρτησία, ενώ παράλληλα να το ενισχύουμε με μεγάλη υποστήριξη όταν και όπου χρειάζεται.”

Ο Pete κι εγώ έχουμε περάσει πολύ χρόνο μιλώντας και μας έκανε εντύπωση πόσο παρόμοια βλέπουμε τον κόσμο. Και πόσο συμπληρωματικοί είναι οι δύο οργανισμοί μας. Είμαστε σαν δύο κομμάτια παζλ που μπορούν να κουμπώσουν μεταξύ τους. Δημιουργούμε τεράστια, καθηλωτικά παιχνίδια, χωρίς τελειωμό. Ενώ η δύναμη του PlayStation, όπως γνωρίζετε, βρίσκεται στις πλούσιες αφηγηματικές single player ιστορίες. Τα στούντιο μας κατασκευάζουν αυτά τα παιχνίδια και είναι μερικά από τα καλύτερα παιχνίδια που θα βρείτε οπουδήποτε.”

Έχω μιλήσει για την αύξηση του μεγέθους της κοινότητας του PlayStation και την επέκταση πέρα ​​από την ιστορική “heartland” της κονσόλας μας. Αυτό μπορεί να πάρει πολλές μορφές. Και σίγουρα μία από τις κύριες, είναι η ικανότητα για τα υπέροχα παιχνίδια που έχουμε φτιάξει τα τελευταία 25 χρόνια, τα οποία οι παίκτες απολαμβάνουν σε διαφορετικά μέρη και με διαφορετικούς τρόπους. Αρχίζουμε να μεταβαίνουμε σε multiplatform, το έχετε δει. Έχουμε ένα επιθετικό road map με ζωντανές υπηρεσίες. Και την ευκαιρία να συνεργαστούμε, και ιδιαίτερα να μάθουμε από τους λαμπρούς και ταλαντούχους ανθρώπους της Bungie, που θα επιταχύνει σημαντικά το ταξίδι στο οποίο βρισκόμαστε. Φιλοσοφικά, δεν πρόκειται να τραβήξουμε πράγματα στον κόσμο του PlayStation. Πρόκειται για τη δημιουργία τεράστιων και θαυμάσιων νέων κόσμων μαζί.

Bungie Destiny

Εν τω μεταξύ, από την πλευρά της Bungie, ο Pete Parsons λέει ότι η Sony προσφέρει τη δυνατότητα να επιταχύνει τα δικά της σχέδια, τα οποία περιλαμβάνουν την προοπτική να μεταφέρει την IP της σε νέα μέσα ψυχαγωγίας, όπως η τηλεόραση και ο κινηματογράφος.

Πίσω το 2016, θέσαμε ένα όραμα για τους εαυτούς μας να δημιουργήσουμε κόσμους και να εμπνεύσουμε φιλίες. Θέλαμε να γίνουμε μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες ψυχαγωγίας στον κόσμο. Και περισσότερο από αυτό, να γίνουμε ένα κέντρο δημιουργικής και τεχνικής αριστείας, έτσι ώστε ανεξάρτητα από το ποιος είστε, από πού είστε, πώς ταυτίζεστε, μπορείτε να νιώσετε ότι μπορείτε να έρθετε στη Bungie και να κάνετε την καλύτερη δουλειά σας. Αν και συνεργαζόμαστε από το 2013 με το Destiny 1, ήταν αξιοσημείωτο πόσο κοντά ήταν τα οράματά μας με τη Sony.”

Δεν μπορείτε παρά να δείτε τα επιτεύγματα της Sony, όχι απλώς ως μια εξαιρετική πλατφόρμα, και έχοντας εύκολα μερικές από τις καλύτερες ομάδες ανάπτυξης σε ολόκληρο τον κόσμο. Αλλά και μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες ψυχαγωγίας στον κόσμο. Είδαμε αυτή τη μεγάλη ευκαιρία για να δημιουργήσουμε, όχι μόνο το Destiny, εργαζόμαστε πάνω σε κάτι περισσότερο από το Destiny. Αυτές τις υπέροχες διαδραστικές εμπειρίες, στις οποίες πιστεύουμε ότι είμαστε καλοί. Αλλά και να μπορούμε να εξερευνήσουμε ακόμη περισσότερο αυτούς τους κόσμους.”

Παίζω games από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου. Για εμένα αποτελούν ένα ιδανικό μέσο απόδρασης και νοσταλγίας. Ιδανική βραδιά: μάζωξη σε σπίτι με φίλους παίζοντας και τρώγοντας πολύ φαγητό.