Perfect Dark: Τι συμβαίνει με το reboot της The Initiative;

Perfect Dark

Αν και ακόμα δεν έχουμε δει πρακτικά τίποτα από το επερχόμενο reboot του Perfect Dark, ύστερα από την ανακοίνωσή του στα τέλη του 2020, η εταιρεία ανάπτυξης του τίτλου The Initiative, φαίνεται ότι έχει σταματήσει την ανάπτυξή του παιχνιδιού σιωπηλά. Ενώ πολλοί μπορεί να υπέθεσαν ότι τα πράγματα πάνε καλά στην αμερικανική εταιρεία, σύμφωνα με δημοσιεύματα, δεν ισχύει κάτι τέτοιο.

Σύμφωνα με μια αναφορά που δημοσιεύθηκε πρόσφατα από το VGC, η The Initiative φαίνεται πως τα τελευταία δύο χρόνια, πάσχει από μία τάση αποχώρησης σημαντικών μελών της. Με την πάροδο των χρόνων, έχουμε ακούσει για μερικές αποχωρήσεις μεγάλης κλίμακας από το στούντιο, συμπεριλαμβανομένου του διευθυντή σχεδιασμού του Perfect Dark, Drew Murray και πιο πρόσφατα, του σκηνοθέτη του παιχνιδιού Dan Neuburger. Παρόλα αυτά, σύμφωνα με το VGC, αυτά είναι μόνο το “κερασάκι στη τούρτα”.

Σύμφωνα με την αναφορά λοιπόν, έως και τα μισά μέλη από τη βασική ομάδα ανάπτυξης του παιχνιδιού έχουν αποχωρήσει, συμπεριλαμβανομένου του επικεφαλής σχεδιαστή Chris O’Neill, του κύριου δημιουργού του κόσμου του παιχνιδιού, Jolyon Myers, δύο ανώτερων σχεδιαστών συστημάτων, τριών σχεδιαστών παιχνιδιών, του τεχνικού διευθυντή, του tech art director, του lead animator, του lead engineer, καθώς και του επικεφαλής του QA και των δύο ανώτερων συγγραφέων του στούντιο.

Perfect Dark The Initiative

Επιπλέον πληροφορίες, αναφέρουν ότι η The Initiative απασχολεί τώρα περισσότερα από 50 άτομα, με περίπου 34 άτομα να έχουν αποχωρήσει από το στούντιο τους τελευταίους 12 μήνες, σε αντίθεση με τα μόλις 12 που προσλήφθηκαν. Σύμφωνα με συνεντεύξεις από πρώην ανώτερα μέλη της ομάδας, υπήρχε έλλειψη δημιουργικής αυτονομίας στο στούντιο, με τον επικεφαλής του στούντιο Darrell Gallagher και τον προαναφερθέντα σκηνοθέτη του παιχνιδιού Dan Neuburger (ο οποίος έχει επίσης αποχωρήσει από το στούντιο), να ασκούν ισχυρό δημιουργικό έλεγχο πάνω στο project.

Εν τω μεταξύ, η ανάπτυξη του παιχνιδιού φαίνεται πως προχωρούσε επίσης πιο αργά από το αναμενόμενο, με έναν πρώην προγραμματιστή να την περιγράφει ως οδυνηρά αργή και να προσθέτει ότι δεν είχε καταφέρει να διαμορφωθεί μία “σωστή κουλτούρα” στην The Initiative, με εξαίρεση το γεγονός ότι οι Neuburger και Gallagher είχαν προσπαθήσει να διατηρήσουν το είδος του αυστηρού δημιουργικού ελέγχου, όπως έκαναν προηγουμένως μαζί, στην Crystal Dynamics.

Η Microsoft υποτίθεται ότι ήταν επίσης απροσδόκητα επιεικής όσον αφορά στην έλλειψη προόδου που έχει σημειώσει η εταιρεία, με μια πηγή να λέει: “Το να φτιάχνεις παιχνίδια είναι αρκετά δύσκολο, πόσο μάλλον όταν αισθάνεσαι ότι δεν μπορείς να συζητήσεις και να ακουστείς από ανθρώπους που παίρνουν τις αποφάσεις που μας επηρεάζουν όλους.”

Το κύμα λοιπόν των παραπάνω αποχωρήσεων που προέκυψαν, φαίνεται να επηρέασε σε μεγάλο βαθμό την ανάπτυξη του Perfect Dark. Τον περασμένο Σεπτέμβριο, ανακοινώθηκε ότι η Crystal Dynamics είχε υπογράψει συμφωνία συνεργασίας με την The Initiative, για να βοηθήσει στην ανάπτυξη του παιχνιδιού, με το στούντιο να αναμένεται τώρα να αναλάβει έναν πολύ μεγαλύτερο ρόλο από ό,τι αρχικά αναμενόταν, καθώς θα βοηθήσει στη κάλυψη των κενών που άφησε πίσω του το μεγάλο κύμα αποχωρήσεων στη The Initiative.

Perfect Dark

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του VGC, ο προαναφερθείς επικεφαλής της The Initiative, Darrell Gallagher, είπε: “Δεν είναι και κάτι τόσο εύκολο, να φτιάξεις ένα στούντιο και να κάνεις reboot ένα πολυαγαπημένο franchise. Δημιουργώντας την The Initiative, ξεκινήσαμε θέλοντας να αξιοποιήσουμε συνεργασίες συν-ανάπτυξης για να πετύχουμε τις φιλοδοξίες μας και είμαστε πραγματικά ενθουσιασμένοι για όλη την πρόοδο που βλέπουμε στη σχέση μας με την Crystal Dynamics.

Σε αυτό το ταξίδι, δεν είναι ασυνήθιστο να υπάρχουν αλλαγές προσωπικού, ειδικά σε μια περίοδο παγκόσμιων αναταραχών τα τελευταία δύο χρόνια, και υπάρχει πολύ περισσότερη δουλειά μπροστά μας ,για να προσφέρουμε μια φανταστική εμπειρία Perfect Dark στους παίκτες μας. Ευχόμαστε σε όλους τους πρώην συναδέλφους μας τα καλύτερα και είμαι σίγουρος για την ομάδα που έχουμε στη διάθεσή μας και τα νέα ταλέντα που εντάσσονται, και ανυπομονούμε να μοιραστούμε περισσότερα με τους fans“.

Τέλος, σύμφωνα με προηγούμενες αναφορές, υποστηρίζεται ότι το Perfect Dark αρχικά στόχευε για μια κυκλοφορία το 2023 το νωρίτερο, ωστόσο μένει να δούμε πώς τα σχέδια για την κυκλοφορία του έχουν επηρεαστεί από όσα συνέβαιναν στο παρασκήνιο όλο αυτό το διάστημα.

Παίζω games από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου. Για εμένα αποτελούν ένα ιδανικό μέσο απόδρασης και νοσταλγίας. Ιδανική βραδιά: μάζωξη σε σπίτι με φίλους παίζοντας και τρώγοντας πολύ φαγητό.