Πάνω από 2.000 τίτλοι του Steam είναι δοκιμασμένοι για το Steam Deck

Steam Deck

Η Valve ανακοίνωσε ότι περισσότερα από 2.000 παιχνίδια στη βιβλιοθήκη του Steam έχουν πλέον επίσημα χαρακτηριστεί ως “verified” ή “playable” για το Steam Deck. Η εταιρεία βρίσκεται επί του παρόντος στη διαδικασία εξέτασης ολόκληρου του καταλόγου του Steam και επισημαίνει κάθε παιχνίδι με μία από τις τέσσερις αξιολογήσεις που έχουν σχεδιαστεί, για να δείξουν πόσο ομαλή θα είναι η εμπειρία όταν παίζετε αυτό το παιχνίδι στη φορητή κονσόλα της.

Αυτές οι αξιολογήσεις έχουν σχεδιαστεί για να επιτρέπουν στους κατόχους του Steam Deck, να γνωρίζουν εύκολα ποιοι τίτλοι είναι οι πιο κατάλληλοι για να παίξουν. Σύμφωνα με ένα νέο άρθρο στην επίσημη ιστοσελίδα του Steam, περισσότερα από 2.000 παιχνίδια έχουν πλέον δηλωθεί επίσημα είτε “verified”, είτε “playable”. Εάν λοιπόν, ένα παιχνίδι έχει κατηγοριοποιηθεί ως “verified”, αυτό σημαίνει ότι λειτουργεί τέλεια στο Steam Deck. Εάν ένα παιχνίδι τώρα χαρακτηρίζεται ως “playable”, τότε μπορεί να έχει κάποια μικρά προβλήματα. Αυτά μπορεί να περιλαμβάνουν την ανάγκη χρήσης της οθόνης αφής ή του εικονικού πληκτρολογίου, το μικρό κείμενο του παιχνιδιού ή την ανάγκη χειροκίνητης εκτέλεσης ορισμένων λειτουργιών.

Τη στιγμή που γράφεται το άρθρο, 2.126 παιχνίδια έχουν επισημανθεί ως “verified” ή “playable” στο Steam. Από αυτά, τα 1.109 είναι “verified” και τα 1.017 “playable”. Η Valve κυκλοφόρησε επίσης μια υπηρεσία το Φεβρουάριο, η οποία επιτρέπει στους παίκτες να δουν ποια από τα δικά τους παιχνίδια στο Steam θα λειτουργήσουν στο Steam Deck, ενώ μπορούν ακόμα να επισκεφτούν μια νέα σελίδα συμβατότητας για το Steam Deck, που τους επιτρέπει να συνδεθούν στον λογαριασμό τους στο Steam και να δουν ποια από τα παιχνίδια τους έχουν δοκιμαστεί μέχρι στιγμής.

Παίζω games από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου. Για εμένα αποτελούν ένα ιδανικό μέσο απόδρασης και νοσταλγίας. Ιδανική βραδιά: μάζωξη σε σπίτι με φίλους παίζοντας και τρώγοντας πολύ φαγητό.