Παιχνίδια του PS3 άρχισαν να εμφανίζονται στο Store του PS5

PS3 Games PS5

Καλά διαβάσατε! Παιχνίδια του PS3 άρχισαν να εμφανίζονται στο ηλεκτρονικό κατάστημα του PS5, εν μέσω υποθέσεων ότι η Sony θα μπορούσε να αποκαλύψει περαιτέρω πληροφορίες σχετικά με την υποστήριξη της υπηρεσίας backwards compatibility.

Όταν κάποιος παίκτης, λοιπόν, θέλει να δει ένα παιχνίδι PS3 στο ηλεκτρονικό κατάστημα του PS5, υπό φυσιολογικές συνθήκες, θα πρέπει να ανακατευθυνθεί προς την έκδοση του παιχνιδιού στο PlayStation Now. Ωστόσο, πολλοί παίκτες όταν έψαχναν το Dead Or Alive 5, τους εμφάνιζε μια τιμή, 7,99£. Άλλοι χρήστες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ανέφεραν ότι είδαν παρόμοιες καταχωρήσεις για τα παιχνίδια Bejeweled και Prince of Persia The Forgotten Sands και The Two Thrones του PS3, το καθένα από αυτά με τις δικές του τιμές αγοράς. Κατά τη στιγμή της δημοσίευσης, οι χρήστες δεν μπορούσαν να αγοράσουν κανένα παιχνίδι PS3 από το store του PS5. Οι καταχωρήσεις αυτές μπορεί σαφώς να αποτελούν κάποιο error, αλλά το πιο ενδιαφέρον κομμάτι, αποτελεί το γεγονός ότι το Dead Or Alive 5 του PS3, δεν είναι διαθέσιμο στο PlayStation Now στην Ευρώπη.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε και μερικά Tweets σχετικά με τις καταχωρήσεις των PS3 τίτλων στο store του PS5:

Οι καταχωρήσεις αυτές, εμφανίστηκαν μετά την ανακάλυψη μιας πατέντας, που δημοσιεύθηκε από τον Mark Cerny με τίτλο “backward compatibility through the use of spoof clock and fine grain frequency control”. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα σχετικά με αυτό, πατώντας εδώ.

Αυτό οδήγησε φυσικά πολλούς να εικάζουν ότι η Sony επιτέλους ετοιμάζει μια λύση για τους παλαιότερους τίτλους και θα μπορούσε σύντομα να επεκτείνει την υποστήριξη του backward compatibility στο PS5. Σύμφωνα με αρκετές δημοσιεύσεις, η νέα υπηρεσία της Sony έχει την κωδική ονομασία “Spartacus” και θα συνδυάζει τις τρέχουσες υπηρεσίες PlayStation Plus και PlayStation Now, καταργώντας σταδιακά το branding του τελευταίου. Αναμένεται να κυκλοφορήσει για PS4 και PS5 αυτή την άνοιξη και να χωρίζεται σε τρία διαφορετικά επίπεδα πληρωμών.

Παίζω games από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου. Για εμένα αποτελούν ένα ιδανικό μέσο απόδρασης και νοσταλγίας. Ιδανική βραδιά: μάζωξη σε σπίτι με φίλους παίζοντας και τρώγοντας πολύ φαγητό.