Ορισμένα παιχνίδια του PS3 και PS Vita έχουν “λήξει” και δεν είναι προσβάσιμα

PS3

Άσχημα νέα για τους κατόχους PS3 και PS Vita. Πέρυσι η Sony ανακοίνωσε το κλείσιμο του διαδικτυακού καταστήματος, στη συνέχεια, ευτυχώς, το ξανασκέφτηκε, αλλά τώρα φαίνεται ότι ορισμένοι τίτλοι δεν είναι πλέον προσβάσιμοι για λήψη ως “ληγμένοι”.

Το πρόβλημα, το οποίο φαίνεται να επηρεάζει κυρίως κλασικά παιχνίδια όπως τα Chrono Cross, Chrono Trigger και Final Fantasy VI, είναι αρκετά περίεργο, καθώς όπως μπορείτε να δείτε στο παρακάτω στιγμιότυπο η ημερομηνία λήξης είναι η 31η Δεκεμβρίου 1969, γεγονός που καθιστά αδύνατη την εκ νέου λήψη του παιχνιδιού.

Όπως αναφέρθηκε στα διάφορα φόρουμ στο Reddit και στο Twitter, η εμπειρία των χρηστών ποικίλλει σημαντικά, με ορισμένους να μην μπορούν να κατεβάσουν άλλους τίτλους όπως το Rune Factory Oceans, το Super Street Fighter IV: Arcade Edition και το Gex: Enter the Gecko, ενώ άλλοι δεν μπορούν καν να έχουν πρόσβαση σε ολόκληρη τη βιβλιοθήκη τους. Η επανεκκίνηση ή η επαναφορά δεν φαίνεται να βοηθάει.

Σύμφωνα με το Kotaku, το πρόβλημα θα μπορούσε να προέλθει είτε από την επαναφορά των κονσολών PS Vita και PS3 στις ημερομηνίες λήξης των αδειών χρήσης παιχνιδιών, είτε από τυχαίες ημερομηνίες που ορίζουν οι προγραμματιστές για να ορίσουν την έναρξη της ζωής μιας κονσόλας. Η Sony δεν έχει κάνει ακόμη δήλωση σχετικά με αυτό το θέμα.

Η πρώτη μου γνωριμία με το Nokia 3310 και το Nintendo 64, ήταν αρκετή για να κολλήσω με την τεχνολογία για πάντα. Αυτό το "μικρόβιο" οδήγησε στη ενασχόληση μου με την αρθρογραφία στον χώρο της τεχνολογίας και εν τέλει στη δημιουργία του Technoid.gr.