Όλα όσα γνωρίζουμε για το Final Fantasy 16

Final Fantasy 16

Μετά από το τελευταίο State of Play της Sony, το οποίο εστίασε αποκλειστικά στο Final Fantasy 16, έγιναν γνωστές ακόμη περισσότερες πληροφορίες για τον επερχόμενο τίτλο της Square Enix. Ας δούμε, λοιπόν, τα πράγματα από την αρχή.

Αρχικά, πλέον γνωρίζουμε για τη διάρκεια του Final Fantasy 16. Η βασική ιστορία (η οποία είναι εντελώς αυτόνομη, χωρίς να συνδέεται με τους παλαιότερους τίτλους της σειράς) πρόκειται να διαρκεί περίπου 35 ώρες, ενώ όσοι παίκτες επιδιώξουν να αποκτήσουν και να κάνουν τα πάντα στο παιχνίδι, θα τους πάρει κάπου στις 70 με 80 ώρες. Παράλληλα, η εταιρεία ανέφερε πως ο τίτλος θα περιέχει συνολικά 11 ώρες cutscenes, τα οποία θα χάρη στα μηδενικά loading screens, θα παρουσιάζονται απρόσκοπτα χωρίς να αφαιρούν καθόλου από το immersion.

Στους τομείς του gameplay, το Final Fantasy 16 πρόκειται να πρωτοπορήσει, αφήνοντας ολοκληρωτικά πίσω του το turn-based σύστημα μάχης, έτσι ώστε να είναι προσιτό για ακόμη περισσότερους παίκτες. Αντ’ αυτού, το παιχνίδι πρόκειται να έχει μια πιο action προσέγγιση, η οποία παραπέμπει αρκετά σε τίτλους όπως τα τελευταία God of War της Sony Santa Monica. Επιπλέον, εκτός από τις ομοιότητες στο σύστημα μάχης με τους τίτλους αυτούς, το Final Fantasy 16 θα περιέχει και έναν παρεμφερή hub-based σχεδιαστικά κόσμο, ο οποίος θα απαρτίζεται από αρκετές και μεγάλες σε κλίμακα περιοχές, που όμως δε θα συνδέονται μεταξύ τους απρόσκοπτα. Ο μοναδικός τρόπος για να να περιηγηθούμε στις περιοχές, είναι μέσω του χάρτη. Ακόμα, διαθέσιμο θα είναι και ένα Arcade Mode, στο οποίο μπορούμε να αποκτήσουμε πρόσβαση μέσω ενός ειδικού in-game hub. Σε αυτό το mode, θα έχουμε τη δυνατότητα να ξαναπαίξουμε ένα κεφάλαιο που έχουμε ήδη ολοκληρώσει, αλλά αυτή τη φορά κρατώντας το σκορ που αξιολογεί την επίδοσή μας.

Επιπροσθέτως, το Final Fantasy 16 δε θα περιέχει τις κλασικές  επιλογές δυσκολίας, αλλά δύο modes: ένα Action Focus και ένα Story Focus, τα οποία θα προσφέρουν διάφορες επιλογές αλλάζοντας τα “timely accessories”. Τα “timely accessories” αποτελούν κάποια ειδικά εργαλεία, που αποσκοπούν στο να προσφέρουν μια ιδανική εμπειρία για παίκτες που δεν είναι τόσο εξοικειωμένοι με το είδος. Από την άλλη, για τους λάτρεις του είδους και των προκλήσεων, το παιχνίδι πρόκειται να περιέχει μερικές από τις πιο επικές και μεγάλες σε κλίμακα μάχες της σειράς μέχρι σήμερα, ειδικά με την προσθήκη των Eikons. Ακόμα, όταν οι παίκτες τερματίσουν το Final Fantasy 16 θα υπάρχει επιλογή για New Game+, ενώ επίσης θα ξεκλειδωθεί ένα “Final Fantasy Mode”, το οποίο αλλάζει ολοκληρωτικά τις θέσεις που κάνουν spawn οι εχθροί, προσφέροντας μια εντελώς διαφορετική εμπειρία.

Final Fantasy 16

Από τη στιγμή που θα κυκλοφορήσει, το Final Fantasy 16 θα αποτελεί μια εξάμηνη αποκλειστικότητα του PS5, επομένως, σύμφωνα με την Square Enix, αναμένεται να δούμε ιδανική χρήση των Adaptive Triggers και του Haptic Feedback. Επιπλέον, όπως και με τους περισσότερους τίτλους, το παιχνίδι θα έρχεται με ένα 4K Fidelity Mode, το οποίο θα εστιάζει στην ανάλυση, και ένα Performance Mode, το οποίο θα τρέχει στα 60FPS.

Το Final Fantasy 16 αναμένεται να κυκλοφορήσει αποκλειστικά για το PS5 στις 22 Ιουνίου του 2023, ενώ η Square Enix ανακοίνωσε πως ένα ειδικό event για τον τίτλο πρόκειται να πραγματοποιηθεί στις 11 Ιουνίου.

Παίζω games από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου. Για εμένα αποτελούν ένα ιδανικό μέσο απόδρασης και νοσταλγίας. Ιδανική βραδιά: μάζωξη σε σπίτι με φίλους παίζοντας και τρώγοντας πολύ φαγητό.