Οι δημιουργοί του God of War Ragnarok ετοιμάζουν νέο μεγάλης κλίμακας τίτλο

God of War Ragnarok

Αργότερα φέτος, το PlayStation και η Sony Santa Monica πρόκειται να κυκλοφορήσουν τη συνέχεια του αριστουργηματικού God of War, το οποίο πρόσφατα έκανε την εμφάνισή του και στα PC, God of War Ragnarok. Το μόνο σίγουρο, είναι ότι αποτελεί ήδη μια από τις πιο πολυαναμενόμενες αποκλειστικές κυκλοφορίες του PlayStation και της γενιάς του PlayStation 5. Ωστόσο, ακόμη κι αν η Sony Santa Monica εστιάζει στα τελευταία στάδια ανάπτυξης του God of War Ragnarok, φαίνεται πως έχει ήδη αρχίσει να κοιτάζει μπροστά σχετικά με το τι θα ακολουθήσει.

Σε μια πρόσφατη λίστα θέσεων εργασίας της Sony Santa Monica, το στούντιο επιβεβαίωσε ότι ένα νέο project βρισκόταν ήδη σε εξέλιξη. Η λίστα θέσεων εργασίας είναι σημαντική, καθώς η Sony Santa Monica αναζητά νέο Art Director. Η θέση του Art Director δεν αναφέρεται φυσικά στο God of War Ragnarok, καθώς αυτή η θέση έχει ήδη καλυφθεί από τον Rafael Grassetti. Αντιθέτως, ο νέος Art Director, έρχεται για να βοηθήσει στην ανάπτυξη ενός εντελώς νέου, μη ανακοινωμένου project.

Σε αρκετές περιπτώσεις, το προφίλ εργασίας του Art Director αναφέρει στη διαφήμιση της Sony Santa Monica, “νέος μη ανακοινωμένος τίτλος“, “νέο ταξίδι” και “νέο project μεγάλης κλίμακας“. Προφανώς, ακόμα είναι αδύνατον να γνωρίζουμε πολλά σχετικά με το τι ακριβώς μπορεί να είναι αυτό το project, αλλά αυτό που είναι σημαντικό, είναι ότι είναι νέο και δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί δημόσια. Όσο για άλλες λεπτομέρειες σχετικά με αυτό, το μόνο που λέει το προφίλ είναι ότι η Santa Monica Studio δημιουργεί “παιχνίδια που καθορίζουν το είδος” και ότι η θέση θα βοηθήσει στη δημιουργία οδηγών για “περιβάλλοντα, χαρακτήρες και πλάσματα“.

Santa Monica God of War

Το τι ακολουθεί για τη Sony Santa Monica, από μια γενική άποψη, είναι ένα μυστήριο. Η Sony Santa Monica είναι το στούντιο που ασχολείται αδιάκοπα με το God of War για το PlayStation, ύστερα από την πρώτη της ενασχόληση με το franchise, πίσω στο 2005. Επομένως, είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς ότι αυτή τη στιγμή η εταιρεία εργάζεται σε οτιδήποτε άλλο. Ωστόσο, ο σκηνοθέτης του God of War Ragnarok, Eric Williams, πρόκειται να τελειώσει το “Norse Saga”, με το άκρως αναμενόμενο sequel. Έτσι, το μέλλον του στούντιο είναι λίγο πολύ στον αέρα.

Μια πιθανότητα για το επερχόμενο μη ανακοινωμένο project του στούντιο, είναι ότι αποτελεί δημιούργημα του πρώην σκηνοθέτη του God of War, Cory Barlog. Το 2021, ο Barlog επιβεβαίωσε ότι δε θα σκηνοθετούσε το God of War Ragnarok, κυρίως λόγω της παράδοσης της Sony Santa Monica να αλλάζει σκηνοθέτες μεταξύ των παιχνιδιών. Ωστόσο, ο Barlog εξακολουθεί να είναι στη Sony Santa Monica και να εργάζεται ως παραγωγός στον επερχόμενο τίτλο, με τον ίδιο να φαίνεται ότι μπορεί να μας tease-άρει και ένα άλλο παιχνίδι. Είναι πιθανό λοιπόν, ότι ο Barlog έφτιαξε μια ομάδα ενώ παράλληλα εργαζόταν ως παραγωγός του God of War Ragnarok, και τώρα χρειάζεται έναν Art Director.

Ο χρόνος θα δείξει ποιο θα είναι το επόμενο αριστούργημα της Sony Santa Monica. Ίσως το στούντιο σταματήσει να ασχολείται με το το God of War, για να δουλέψει πάνω σε κάτι νέο ή ίσως έχει δύο ομάδες και μπορεί να αναπτύξει δύο παιχνίδια AAA ταυτόχρονα. Ίσως θα είναι μια νέα IP, ή ίσως είναι απλώς το επόμενο παιχνίδι God of War. Ύστερα από την τεράστια επιτυχία του reboot του God of War, πολλοί fans της Sony Santa Monica, ανυπομονούν για οτιδήποτε νεότερο από το στούντιο.

Παίζω games από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου. Για εμένα αποτελούν ένα ιδανικό μέσο απόδρασης και νοσταλγίας. Ιδανική βραδιά: μάζωξη σε σπίτι με φίλους παίζοντας και τρώγοντας πολύ φαγητό.