Ο Phil Spencer θα λάβει το τιμητικό Lifetime Achievement Award

Phil Spencer Xbox

Η Ακαδημία Διαδραστικών Τεχνών και Επιστημών (AIAS), ανακοίνωσε σήμερα ότι ο Phil Spencer, Διευθύνων Σύμβουλος της Microsoft Gaming, θα είναι ο αποδέκτης του Βραβείου Lifetime Achievement AIAS. Ο Spencer πρόκειται να τιμηθεί κατά τη διάρκεια του 25ου ετήσιου D.I.C.E, την τελετή των βραβείων, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Mandalay Bay Resort στο Las Vegas και θα μεταδοθεί ζωντανά από το IGN την Πέμπτη, 24 Φεβρουαρίου στις 20:00 PT. Ο διευθυντής παιχνιδιών και εκτελεστικός παραγωγός της Bethesda Game Studios, Todd Howard, θα απονείμει το Βραβείο Lifetime Achievement 2022 στο μεγάλο αφεντικό του Xbox.

Ο Phil Spencer διορίστηκε Διευθύνων Σύμβουλος της Microsoft Gaming τον Ιανουάριο του 2022 και έχει εργαστεί στον τομέα της τεχνολογίας και της ψυχαγωγίας για περισσότερα από 30 χρόνια, όντας ηγέτης σε κορυφαίες ομάδες παγκόσμιων επιχειρήσεων, τόσο στο δημιουργικό, όσο και στο “μηχανικό” κομμάτι. Από τότε που μπήκε στη Microsoft το 1988 ως ασκούμενος, ο Spencer έχει διατελέσει πολλούς ρόλους στην εταιρεία, συμπεριλαμβανομένου του Executive Vice President, επικεφαλής του Xbox, εταιρικός Αντιπρόεδρος και Γενικός Διευθυντής στη Microsoft Game Studios EMEA.

Στους ρόλους του στη Microsoft, ο Spencer έχει ηγηθεί του οργανισμού Xbox μέσω πολλών κονσολών, συμπεριλαμβανομένων των Xbox One S, Xbox One X, Xbox One S All Digital Edition και Xbox Series S και Xbox Series X. Επίσης, είναι υπεύθυνος σε πολλαπλές εξαγορές, συμπεριλαμβανομένων των Mojang (μητρική εταιρεία του Minecraft), Undead Labs, Ninja Theory, Playground Games, Compulsion Games, Obsidian Entertainment, inXile Entertainment και ZeniMax Media, μητρική εταιρεία της Bethesda Softworks.

Επιπρόσθετα, επηρέασε τα παγκόσμια franchises ψυχαγωγίας, όπως το Halo, το Gears of War και το Forza, καθώς και το Xbox Game Studios Publishing. Έχει επίσης ηγηθεί της επέκτασης του παιχνιδιού πολλαπλών πλατφορμών με το Xbox Network, των επενδύσεων σε συνδρομητικά επιχειρηματικά μοντέλα με το Xbox Game Pass και της εισαγωγής του Xbox Cloud Gaming από τη Microsoft. Με την ομάδα και τους συναδέλφους του, ο Spencer συνεχίζει να πιέζει τα όρια της δημιουργικότητας, της τεχνικής καινοτομίας και της διασκέδασης σε διάφορα είδη, πολύ και διαφορετικό κόσμο, καθώς και πολλές συσκευές.

Phil Spencer

Ο Phil Spencer έχει δείξει πάθος και ηγετικό ρόλο σε όλη την καριέρα του στη Microsoft. Είναι υπεύθυνος για αμέτρητες σημαντικές και κρίσιμες πρωτοβουλίες που έχουν απήχηση σε ολόκληρη τη βιομηχανία τυχερών παιχνιδιών. Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου της Ακαδημίας, ανυπομονούμε να γιορτάσουμε τη σημαντική επίδραση του Spencer στην ιστορία των βιντεοπαιχνιδιών, απονέμοντας του το Βραβείο Lifetime Achievement Award,” δήλωσε η Meggan Scavio, Πρόεδρος του AIAS.

Το Βραβείο Lifetime Achievement AIAS προορίζεται για άτομα των οποίων τα επιτεύγματα καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα επιστημονικών κλάδων, για μια μακρά καριέρα στον κλάδο. Οι αποδέκτες είναι συνήθως άτομα που διακρίνονται για την επιχειρηματική τους ηγεσία και δεν εμπλέκονται απαραίτητα στην ανάπτυξη ή τη δημιουργική διαδικασία. Μέσω της ηγεσίας και της ιδεολογίας τους, αυτά τα άτομα έχουν οδηγήσει σε σημαντικές και θετικές αλλαγές σε ολόκληρο τον κλάδο.

Οι προηγούμενοι αποδέκτες του βραβείου Lifetime Achievement περιλαμβάνουν τους: Minoru Arakawa και Howard Lincoln (2006), Ken Kutaragi (2007), Doug Lowenstein (2009), Bing Gordon (2010), Satoru Iwata (2015) και Genyo Takeda (2017).

Παίζω games από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου. Για εμένα αποτελούν ένα ιδανικό μέσο απόδρασης και νοσταλγίας. Ιδανική βραδιά: μάζωξη σε σπίτι με φίλους παίζοντας και τρώγοντας πολύ φαγητό.