Ο Phil Spencer απαντά στις φήμες για τη νέα συνδρομητική υπηρεσία της Sony

Phil Spencer Sony

Το μεγάλο αφεντικό του Xbox, Phil Spencer, τοποθετήθηκε σχετικά με τις φήμες που κυκλοφορούν, που θέλουν τη Sony να συνδυάσει τις συνδρομητικές της υπηρεσίες, PlayStation Plus και PS Now, σε μια ενιαία υπηρεσία, που επί του παρόντος ονομάζεται Project Spartacus. Το αν θα αποτελέσει σωστό ανταγωνιστή ή όχι της περίφημης συνδρομητικής υπηρεσίας της Microsoft, Game Pass, μένει να φανεί. Παρόλα αυτά, ο Spencer πιστεύει ότι αυτού του είδους η συνδρομητική υπηρεσία αποτελεί μία “σωστή απάντηση”, όσον αφορά στη διάθεση παιχνιδιών στους παίκτες.

Σε μια νέα συνέντευξή του στο IGN, ο επικεφαλής του Xbox εξηγεί γιατί πιστεύει ότι το μέλλον με υπηρεσίες που μοιάζουν με το Game Pass κατά βάση, είναι η σωστή προσέγγιση. Ο Spencer λέει ότι επιτρέπει στα μέλη να παίζουν τα παιχνίδια που θέλουν όπου θέλουν και ότι τους επιτρέπει να επιμελούνται τη δική τους ψηφιακή βιβλιοθήκη τίτλων. Είπε λοιπόν: “Οπότε όταν ακούω άλλους να κάνουν πράγματα όπως το Game Pass ή τίτλους να έρχονται στο PC, είναι λογικό για μένα, γιατί νομίζω ότι αυτή είναι η σωστή απάντηση“.

Παράλληλα με τη φημολογούμενη νέα υπηρεσία, η Sony έχει ξεκινήσει να φέρνει ορισμένους από τους first party τίτλους της σε PC. Το God of War, η πιο πρόσφατη μεταφορά, κατέγραψε εντυπωσιακούς αριθμούς με πάνω από 75.000 ταυτόχρονους παίκτες το Σαββατοκύριακο που κυκλοφόρησε. Μπορείτε να διαβάσετε το αναλυτικό μας review.

Sony

Ωστόσο, ενώ ορισμένοι ήδη θεωρούν το φημολογούμενο Project Spartacus, ως μια προσπάθεια της Sony να αντιγράψει το Game Pass, ο Spencer λέει ότι δε θέλει να δεχτεί τα εύσημα. Αντί να το θεωρεί ως επιβεβαίωση και επικύρωση της τακτικής αυτής, θεωρεί αναπόφευκτο ότι η βιομηχανία θα ακολουθήσει τελικά αυτόν το δρόμο. Έτσι, συνέχισε: “Επομένως, για εμάς, θα πρέπει να συνεχίσουμε να καινοτομούμε, να συνεχίσουμε να ανταγωνιζόμαστε, γιατί τα πράγματα που κάνουμε μπορεί να είναι πλεονεκτήματα που έχουμε στην αγορά σήμερα, αλλά βασίζονται απλώς στο ότι θα πάμε πρώτοι, όχι στο ότι έχουμε δημιουργήσει κάτι που κανείς άλλος δεν μπορεί να πάει να δημιουργήσει“.

Το Game Pass φέρνει όλους τους τίτλους των Xbox Game Studios στην υπηρεσία την ίδια ημέρα που κυκλοφορούν και σε αντίθεση με τα σχόλια του Jim Ryan, ο Phil Spencer πιστεύει στην πραγματικότητα ότι η Sony θα κάνει το ίδιο με το Project Spartacus. “Επειδή νομίζω ότι η σωστή απάντηση είναι να προσφέρονται γενικά υπέροχα παιχνίδια στους παίκτες, ας προσφέρονται σε υπολογιστές, σε κονσόλες, στο cloud, και day one στη συνδρομητική υπηρεσία. Και αναμένω ότι αυτό θα κάνει και ο ανταγωνιστής μας,” ολοκλήρωσε.

Παίζω games από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου. Για εμένα αποτελούν ένα ιδανικό μέσο απόδρασης και νοσταλγίας. Ιδανική βραδιά: μάζωξη σε σπίτι με φίλους παίζοντας και τρώγοντας πολύ φαγητό.