Ο λόγος που το DLC του Horizon Forbidden West είναι αποκλειστικότητα του PS5

Horizon Forbidden West Metacritic

Μετά από αρκετές συζητήσεις σχετικά με το αν θα πρέπει ή όχι -κυρίως λόγω περιορισμένων δυνατοτήτων- να κυκλοφορούν τα νέα παιχνίδια και στις παλαιότερες κονσόλες, η Guerilla Games φαίνεται να πήρε μια μεγάλη απόφαση όσον αφορά στο επερχόμενο DLC του Horizon Forbidden West, με τίτλο “Burning Shores”.

Γράφοντας στο PlayStation Blog, η ολλανδική εταιρεία ανάπτυξης του Horizon Forbiden West, μίλησε για το πώς η απόφασή της να κυκλοφορήσει το Burning Shores DLC αποκλειστικά για το PS5 -ακόμα κι αν το αρχικό παιχνίδι έχει κυκλοφορήσει και για PS4- της επέτρεψε να αξιοποιήσει πλήρως τις πολλές δυνατότητες που παρέχει το PlayStation 5.

Ο σκηνοθέτης λοιπόν του Horizon Forbidden West, Mathijs de Jonge, ανέφερε μεταξύ άλλων:

“Στο Horizon Forbidden West, για ό,τι αποφασίζαμε να προσθέτουμε ή να βελτιώνουμε, θα έπρεπε πάντα να έχουμε ένα σχέδιο για το πώς θα το βελτιστοποιούσαμε και για το PS4. Στο Burning Shores, όμως, από τη στιγμή που είχαμε την ευκαιρία να επικεντρωθούμε μόνο στο PS5, μπορέσαμε να κάνουμε το παραπάνω βήμα και είμαστε πραγματικά ενθουσιασμένοι με αυτό που καταφέραμε να δημιουργήσουμε σε αυτή την εκπληκτική post-apocalyptic εκδοχή του Λος Άντζελες.”

“Χρησιμοποιώντας την επεξεργαστική ισχύ του PS5 μπορούμε να εκτελέσουμε ορισμένες προσομοιώσεις σε υψηλότερη ταχύτητα, δημιουργώντας πιο αληθοφανή αποτελέσματα και καλύτερη εμπειρία παιχνιδιού. Στο PS5, το βασικό παιχνίδι Horizon Forbidden West τρέχει σε υψηλότερη ανάλυση και με υψηλότερο ρυθμό καρέ από ό,τι στο PS4, ενώ τα στοιχεία είναι πιο λεπτομερή, γεγονός που καθιστά τη συνολική ποιότητα πολύ καλύτερη. Υπάρχει επίσης μια ειδική ρύθμιση φωτισμού για την Aloy που συνήθως εμφανίζεται μόνο κατά τη διάρκεια των κινηματογραφικών ταινιών, αλλά είναι ενεργή στο PS5 ανά πάσα στιγμή. Στο PS5 μπορούμε επίσης να σχεδιάσουμε με μεγαλύτερη λεπτομέρεια πολύ πιο μακριά, απεικονίζοντας τις εκπληκτικές εικόνες που συναντούν οι παίκτες μας σε όλο το χάρτη.”

Στο Burning Shores DLC του Horizon Forbidden West, το οποίο κυκλοφορεί στις 19 Απριλίου του 2023, οι παίκτες θα έχουν την ευκαιρία να εξερευνήσουν μια post-apocalyptic κατεστραμμένη εκδοχή του Λος Άντζελες.

Παίζω games από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου. Για εμένα αποτελούν ένα ιδανικό μέσο απόδρασης και νοσταλγίας. Ιδανική βραδιά: μάζωξη σε σπίτι με φίλους παίζοντας και τρώγοντας πολύ φαγητό.