Ο John Romero κυκλοφόρησε νέο επίπεδο στο Doom 2 για να συγκεντρώσει χρήματα για την Ουκρανία

Doom 2 John Romero

Το κλασικό shooter πρώτου προσώπου Doom 2, γίνεται 28 ετών τον Οκτώβριο, με τον τίτλο να εξακολουθεί να αγαπιέται από τη κοινότητα ακόμη και σήμερα. Το παιχνίδι, στο οποίο υπερασπίζεστε τη γη ενάντια σε επιτιθέμενους από μια παράλληλη διάσταση, πρόκειται τώρα να αποκτήσει ένα νέο επίπεδο, από το βετεράνο της βιομηχανίας John Romero, ο οποίος ήταν στην ομάδα ανάπτυξης του παιχνιδιού και είναι επίσης μέλος της ιδρυτικής ομάδας της id Software. Το νέο επίπεδο έρχεται με το τίτλο “One Humanity” και πωλείται έναντι 5€.

Είναι το πρώτο επίπεδο “Doom” από τον ίδιο τον Romero από το 1994, και για να έχετε τη δυνατότητα να το παίξετε, απαιτείται μια εκσυγχρονισμένη έκδοση του Doom 2, που “τρέχει” σε πιο καινούργια λειτουργικά συστήματα.

Η κυκλοφορία του προορίζεται ως φιλανθρωπική εκστρατεία, με το 100% των εσόδων της να ωφελεί το έργο του Ερυθρού Σταυρού της Ουκρανίας και του Κεντρικού Ταμείου Αντιμετώπισης Έκτακτης Ανάγκης του ΟΗΕ. Πιο συγκεκριμένα, ο ταλαντούχος δημιουργός της θρυλικής σειράς, έγραψε:

Για να υποστηρίξω τον λαό της Ουκρανίας και τις ανθρωπιστικές προσπάθειες του Ερυθρού Σταυρού και του Κεντρικού Ταμείου Αντιμετώπισης Έκτακτης Ανάγκης του ΟΗΕ, κυκλοφορώ ένα νέο επίπεδο για το DOOM II για μια δωρεά αξίας 5€. Tο 100% των εσόδων θα πάει στο αυτούς τους οργανισμούς. Ευχαριστώ.

Φυσικά, αυτή δεν είναι η μόνη υποστήριξη για επείγουσα βοήθεια στην Ουκρανία από τη βιομηχανία παιχνιδιών. Η 11bit Studios ανακοίνωσε την περασμένη Πέμπτη ότι θα δωρίσει τα έσοδα της επόμενης εβδομάδας στο έργο τους “This War of Mine”, μια γενναία προσπάθεια να περάσει μια ομάδα αμάχων με ασφάλεια έξω από τις ζώνες του πολέμου. Η δράση αυτή υποστηρίζεται και ένθερμα από τη γνωστή πλατφόρμα παιχνιδιών, Gog.com.

Παίζω games από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου. Για εμένα αποτελούν ένα ιδανικό μέσο απόδρασης και νοσταλγίας. Ιδανική βραδιά: μάζωξη σε σπίτι με φίλους παίζοντας και τρώγοντας πολύ φαγητό.