Ο Hidetaka Miyazaki ενδιαφέρεται για παιχνίδια όπως το Escape from Tarkov

Elden Ring speedrunner

Ο Hidetaka Miyazaki, ο game director των Dark Souls και Elden Ring, εξέφρασε το ενδιαφέρον του και το άνοιγμά του απέναντι στο ενδεχόμενο δημιουργίας ενός multiplayer παιχνιδιού, αναφέροντας ρητά το Escape from Tarkov.

Ο Miyazaki αναφέρθηκε στο θέμα σε συνέντευξή του στο IGN μετά τα DICE Awards, στην οποία ρωτήθηκε ποιες τεχνολογίες, τάσεις ή ιδέες τον ενθουσιάζουν περισσότερο. Η απάντηση ήταν “multiplayer”, με το Escape from Tarkov να διαμορφώνεται ως ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον έργο.

“Δεν είμαι πραγματικά σίγουρος αν αυτό είναι η τελευταία τάση, αλλά τα στοιχεία multiplayer τα ανανεώνουμε συνεχώς τόσο από άποψη τεχνολογίας όσο και σχεδιασμού. Έτσι, με ενδιαφέρουν πολύ αυτές οι πτυχές, τόσο ως οπαδό όσο και ως συγγραφέα. Ειδικά μιλώντας για τον Tarkov, για παράδειγμα, δίνω μεγάλη προσοχή σε αυτό, τόσο ως συγγραφέας όσο και ως οπαδός”.

“Άλλοι άνθρωποι στη βιομηχανία συνεχίζουν να ενημερώνουν τη λειτουργικότητα για πολλούς παίκτες και τον σχεδιασμό παιχνιδιών για να αλλάξουν τον τρόπο με τον οποίο οι παίκτες εμπλέκονται στο gameplay και για ποιο λόγο χρησιμοποιούνται οι παίκτες ως ένα από τα περιουσιακά στοιχεία του παιχνιδιού. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο δίνω προσοχή σε αυτές τις πτυχές”.

Μπορούμε λοιπόν να περιμένουμε ένα multiplayer παιχνίδι από τη FromSoftware στο εγγύς μέλλον; Δύσκολο να πούμε, αλλά τα λόγια του Hidetaka Miyazaki φαίνεται να δείχνουν ξεκάθαρα ότι αυτή είναι μια πιθανή κατεύθυνση για το στούντιο.

Το Escape from Tarkov είναι ένα tactical multiplayer shooter που κυκλοφόρησε το 2017, αλλά είναι ακόμα σε early access, το οποίο καθιέρωσε το είδος του “extraction shooter”, στο οποίο ανήκουν επίσης το Hunt: Showdown και το DMZ mode του Call of Duty: Warzone 2.0.

Η πρώτη μου γνωριμία με το Nokia 3310 και το Nintendo 64, ήταν αρκετή για να κολλήσω με την τεχνολογία για πάντα. Αυτό το "μικρόβιο" οδήγησε στη ενασχόληση μου με την αρθρογραφία στον χώρο της τεχνολογίας και εν τέλει στη δημιουργία του Technoid.gr.