Ο δημιουργικός διευθυντής του World of Tanks απολύθηκε γιατί υποστήριξε δημόσια την εισβολή της Ρωσίας

Wolrd of Tanks

Ο δημιουργικός διευθυντής του World of Tanks, Sergey Burkatovskiy, απολύθηκε από το στούντιο Wargaming, αφού υποστήριξε δημόσια την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. Σε μια διαγραμμένη πλέον ανάρτηση στο Facebook, ο Burkatovskiy έγραψε ότι υποστήριξε την επιχείρηση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας, το PR του Donetsk και το PR του Luhansk.

Μια μέρα αργότερα, ακολούθησε μια ανάρτηση που έλεγε ότι τα “έσπασε” με το WG, που φυσικά αναφέρεται στο στούντιο Wargaming. Η Wargaming επιβεβαίωσε από τότε σε μια δήλωση στο PC Gamer, ότι ο Burkatovskiy δεν εργάζεται πλέον στην εταιρεία.

Ο Sergey Burkatovskiy εξέφρασε την προσωπική του άποψη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η οποία κατηγορηματικά δεν αντικατοπτρίζει τη θέση της εταιρείας“, δήλωσε εκπρόσωπος της Wargaming. “Τον άφησαν να φύγει και δεν είναι πλέον μέρος της εταιρείας“.

Η Wargaming εδρεύει στη Λευκορωσία και απασχολεί εκατοντάδες προγραμματιστές στην πρωτεύουσα της Ουκρανίας, το Κίεβο. Το στούντιο του Κιέβου έκανε δωρεά 30 εκατομμυρίων εθνικού νομίσματος (περίπου 1 εκατομμύριο δολάρια) στον ουκρανικό Ερυθρό Σταυρό ως απάντηση στη ρωσική εισβολή.

Wargaming KYIV

Η Wargaming έχει επίσης κάνει αλλαγές στη διαφήμιση του World of Tanks στο διαδίκτυο, η οποία σταμάτησε παγκοσμίως και επανασχεδιάστηκε ώστε να αφαιρεθούν εικόνες προοδευτικών τανκς και στρατιωτικών οχημάτων. Η διαφήμιση έχει πλέον επανέλθει παγκοσμίως με τα νέα στοιχεία, εξαιρουμένης της Ουκρανίας, διότι η εταιρεία είπε: “πιστεύουμε ότι είναι ακατάλληλο και αναίσθητο να διαφημίζουμε τα παιχνίδια μας ενώ είναι το επίκεντρο αυτής της σύγκρουσης“.

Ο εκπρόσωπος της Wargaming συνέχισε: “Στην Wargaming, η [γενικότερη] ασφάλεια και η ασφάλεια των εργαζομένων μας είναι η κορυφαία προτεραιότητα. Επί του παρόντος, όλοι οι διαθέσιμοι πόροι της εταιρείας βοηθούν και υποστηρίζουν τους 550+ συναδέλφους μας, παρέχοντάς τους εναλλακτική στέγαση, πρόωρες πληρωμές μισθών, πρόσθετα χρήματα για βοήθεια σε ταξίδια και μετεγκατάσταση.”

Βοηθάμε τις οικογένειες των εργαζομένων μας να ταξιδέψουν σε γειτονικές χώρες και οργανώνουμε διαμονή για αυτούς. Και τέλος, σήμερα η Wargaming Kyiv δωρίζει 1 εκατομμύριο δολάρια στον ουκρανικό Ερυθρό Σταυρό. Αυτά τα χρήματα θα χρησιμοποιηθούν για την υποστήριξη ουκρανικών νοσοκομείων και γιατρών, των πολιτών που έχουν εκτοπιστεί και άλλες ζωτικής σημασίας δραστηριότητες της ανθρωπιστικής οργάνωσης όπως απαιτείται“. Περαιτέρω υποστήριξη για ανθρωπιστικές προσπάθειες θα προσφερθεί “εάν το απαιτεί η κατάσταση”, είπε κλείνοντας η εταιρεία.

Παίζω games από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου. Για εμένα αποτελούν ένα ιδανικό μέσο απόδρασης και νοσταλγίας. Ιδανική βραδιά: μάζωξη σε σπίτι με φίλους παίζοντας και τρώγοντας πολύ φαγητό.