Νέες πληροφορίες για το Metroid Prime 4

Metroid Prime 4

Έχουν περάσει πέντε χρόνια από τότε που ανακοινώθηκε η τελευταία προσθήκη του πολυαγαπημένου franchise, Metroid Prime 4. Μετά από αυτό, επικράτησε η απόλυτη σιωπή γύρω από το παιχνίδι και πολλοί πίστευαν ότι ακυρώθηκε. Στη συνέχεια, τον Ιανουάριο του 2019, ανακοινώθηκε ότι το παιχνίδι ακυρώθηκε και ξεκινούσε την ανάπτυξή του από την αρχή. Ωστόσο, το γεγονός ότι η Retro Studios, το studio πίσω από την αρχική σειρά Metroid Prime, είχε αναλάβει το παιχνίδι, ήταν κάτι που έδωσε στους fans μια αχτίδα ελπίδας.

Σύμφωνα με διάφορες πηγές στο διαδίκτυο από την κοινότητα του franchise, αποτελούσε πολύ πιθανό σενάριο ότι θα γινόταν μια αποκάλυψη κατά τη διάρκεια της E3 2021, ωστόσο δεν έγινε τίποτα απολύτως. Τα δημοσιεύματα ανέφεραν ότι η Nintendo είχε μία τριλογία Metroid Prime στα σκαριά, αλλά την κρατούσε εκείνη τη στιγμή, καθώς ήθελε να την κυκλοφορήσει πιο κοντά στην κυκλοφορία του Metroid Prime 4. Παρόλα αυτά, δεν έχουμε ακούσει τίποτα σχετικό για το Metroid Prime 4, ύστερα από την ενημέρωση ανάπτυξης του το 2019.

Σήμερα, η Retro Studios δημοσίευσε ένα νέο tweet μετά από σχεδόν 13 μήνες, δηλώνοντας ότι αναζητούν Tools Engineer και Technology Engineer, για το επερχόμενο παιχνίδι τους, Metroid Prime 4. Το γεγονός αυτό είναι κάτι που έδωσε κάτι αρκετό στους fans, ώστε να αρχίσουν τις εικασίες για τη κυκλοφορία του τίτλου, με τους ίδιους να αναλύουν κάθε σπιθαμή της νέας ανακοίνωσης.

Αρκετοί fans στο Twitter είναι θυμωμένοι με την απουσία ενημερώσεων, όσον αφορά στην ανάπτυξη του τίτλου από το studio και πιστεύουν ότι, δεδομένου ότι οι προγραμματιστές εξακολουθούν να προσλαμβάνουν άτομα, το παιχνίδι φαίνεται να απέχει πολύ από την κυκλοφορία. Μάλιστα, πολλοί έχουν και ένα πιθανό σενάριο κυκλοφορίας στο μυαλό τους, δηλώνοντας ότι θα μπορούσε να είναι ένα launch παιχνίδι για την επόμενη κονσόλα της Nintendo, η οποία σύμφωνα με αναλυτές, πιθανόν να κάνει την εμφάνισή της το 2024.

Από την άλλη πλευρά, υπάρχει και η αισιόδοξη πλευρά της κοινότητας, δηλώνοντας ότι έχουν περάσει σχεδόν τρία χρόνια από τότε που το παιχνίδι βρίσκεται σε εξέλιξη, δηλαδή από την ανακοίνωση ότι η ανάπτυξη του τίτλου θα ξεκινούσε από την αρχή το 2019. Με αυτά στο μυαλό, είναι πολύ πιθανό να δούμε κάτι πολύ σύντομα.

Εν κατακλείδι, σημαίνει αυτή η λίστα θέσεων εργασίας ότι στην πραγματικότητα απέχουμε πολύ από την κυκλοφορία του Metroid Prime 4; Πιθανώς όχι. Συνήθως, οι προγραμματιστές προσλαμβάνονται καθ’ όλη τη διαδικασία ανάπτυξης του παιχνιδιού, επομένως δεν πρέπει να αποτελεί έκπληξη το γεγονός αυτό. Ωστόσο, αυτό που προκάλεσε έκπληξη ήταν ότι οι προγραμματιστές έψαχναν για έναν Lead Producer το 2020. Μια σημαντική λίστα όπως αυτή, θα μπορούσε και ενδεχομένως να υπαινίσσεται ότι το παιχνίδι βρίσκεται ακόμη πολύ νωρίς στην ανάπτυξή του. Τα καλά νέα ωστόσο, είναι ότι, σε αντίθεση με ό,τι πιστεύουν πολλοί, το παιχνίδι δεν έχει ακυρωθεί και βρίσκεται σίγουρα σε στάδια ανάπτυξης.

Παίζω games από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου. Για εμένα αποτελούν ένα ιδανικό μέσο απόδρασης και νοσταλγίας. Ιδανική βραδιά: μάζωξη σε σπίτι με φίλους παίζοντας και τρώγοντας πολύ φαγητό.