Η Sony πιθανόν να φέρει τα παιχνίδια του PS3 στο PS5 χωρίς Cloud Streaming

Ps3 Ps5

Η Sony, σύμφωνα με αναφορές, φαίνεται ότι εργάζεται με σκοπό να φέρει τα παιχνίδια του PS3 στο PS5, χωρίς να απαιτείται cloud streaming. Αυτό σύμφωνα με το δημοσιογράφο του Venturebeat, Jeff Grubb, οι πηγές του οποίου φέρονται να ανέφεραν ότι στα παρασκήνια η Sony θα μπορούσε να εργάζεται σε μια λύση emulation για τα παιχνίδια του PS3 στο PS5.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, η Sony ανακοίνωσε ότι πρόκειται να φέρει κλασικά παιχνίδια της στην τελευταία της κονσόλα, μέσω της νέας συνδρομής PS Plus Premium. Ωστόσο, ενώ τα περισσότερα από αυτά τα παιχνίδια θα είναι διαθέσιμα για λήψη και αναπαραγωγή στο PS5 μέσω emulation, η Sony επιβεβαίωσε ότι τα παιχνίδια του PS3 θα μπορούν να παίξουν μόνο μέσω cloud streaming.

O Grubb λοιπόν, είπε: “Από τότε που μιλούσα για αυτό όλη την εβδομάδα, έψαξα, ρώτησα… και φαίνεται ότι η Sony μπορεί να εργάζεται σε εξομοίωση των PS3 παιχνιδιών στο PS5. Μπορεί να πάρει λίγο χρόνο.”

“Μακάρι να βγουν και να μας το πουν αυτό. Πείτε μας ότι σας ενδιαφέρει αυτό το θέμα γιατί αυτό έλειπε από την ανακοίνωση του PS Plus… μου φαινόταν ότι δεν τους ένοιαζε τίποτα. Απλώς τα έβαλαν μαζί (PS Now και PS Plus), του έβαλαν νέο όνομα και το πούλησαν”, πρόσθεσε.

Αν και αυτό δεν έχει δηλωθεί δημόσια, λόγω της μοναδικής αρχιτεκτονικής του PS3 και του περίφημου επεξεργαστή του Cell, η μίμηση ενός τέτοιου συστήματος εντός του PS5 σε λογισμικό (με τον ίδιο τρόπο που το Xbox Series X μιμείται ένα Xbox 360) θα ήταν απίστευτα δύσκολη. Ωστόσο, οι παίκτες δεν είναι πεπεισμένοι ότι αυτή είναι η αλήθεια. Ο YouTuber και προγραμματιστής στη Night Dive Studios, ModernVintageGamer ανέβασε στο Twitter μετά την ανακοίνωση αυτής της εβδομάδας ότι η εξομοίωση του PS3 στο PS5 είναι “απολύτως δυνατή”, αλλά ότι η Sony δεν ενδιαφέρθηκε ποτέ να επενδύσει τα εκατομμύρια για να την πραγματοποιήσει.

Παίζω games από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου. Για εμένα αποτελούν ένα ιδανικό μέσο απόδρασης και νοσταλγίας. Ιδανική βραδιά: μάζωξη σε σπίτι με φίλους παίζοντας και τρώγοντας πολύ φαγητό.