Η Sony παρουσίασε το Gran Turismo Sophy

GT Sophy

Η Sony AI, σε συνεργασία με την Polyphony Digital Inc. και τη Sony Interactive Entertainment, έκανε μια σημαντική ανακοίνωση στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης: τον Gran Turismo Sophy. Το πρώτο AI agent που θα χρησιμοποιήσει την τεχνητή νοημοσύνη για να νικήσει τους ισχυρότερους οδηγούς του Gran Turismo.

Το GT Sophy είναι ένας AI agent, εκπαιδευμένος με καινοτόμες πλατφόρμες εκμάθησης βαθιάς ενίσχυσης, που αναπτύχθηκε από κοινού από τη Sony AI, PDI και SIE. Θα έχει τις ακόλουθες οδηγικές δεξιότητες:

Έλεγχος αγωνιστικών αυτοκινήτων: Βαθιά κατανόηση της δυναμικής του αυτοκινήτου, των τροχιών και των ελιγμών ακριβείας για να αντεπεξέλθει στις πιο απαιτητικές πίστες.

Race Tactics: Ικανότητα λήψης άμεσων αποφάσεων ενόψει των ταχέως μεταβαλλόμενων καταστάσεων αγώνων. Το GT Sophy έδειξε εξαιρετική γνώση τακτικής, συμπεριλαμβανομένων πολλών τύπων προσπεράσματος και ορισμένων αμυντικών ελιγμών.

Αγωνιστική συμπεριφορά: απαραίτητη για το δίκαιο παιχνίδι. Το GT Sophy έπρεπε να προσαρμοστεί στους κανόνες αθλητικής συμπεριφοράς και να σέβεται τις γραμμές των άλλων οδηγών και να μην προκαλεί συγκρούσεις.

Για να δοκιμάσει τις ικανότητες του GT Sophy, η Sony το έβαλε να ανταγωνιστεί τέσσερις από τους κορυφαίους οδηγούς του Gran Turismo. Μετά τον πρώτο αγώνα, το GT Sophy κατάφερε να ξεπεράσει τους αντιπάλους τόσο σε αγώνες χρονομέτρησης όσο και σε αγώνες Πρωταθλήματος FIA GTA. Επομένως, η Sony AI και PDI θα αξιολογήσουν τον τρόπο ενσωμάτωσης του GT Sophy στο Gran Turismo. Για όσους επιθυμούν να μάθουν περισσότερα για τη νέα τεχνολογία, περισσότερες λεπτομέρειες είναι διαθέσιμες στον ιστότοπο του Gran Turismo Sophy.

Η πρώτη μου γνωριμία με το Nokia 3310 και το Nintendo 64, ήταν αρκετή για να κολλήσω με την τεχνολογία για πάντα. Αυτό το "μικρόβιο" οδήγησε στη ενασχόληση μου με την αρθρογραφία στον χώρο της τεχνολογίας και εν τέλει στη δημιουργία του Technoid.gr.