Η Sony εξαγόρασε τη Bungie έναντι 3,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων

Playstation Bungie

Η Sony εξαγόρασε τη Bungie σε μια συμφωνία αξίας 3,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων, όπως ανακοινώθηκε σήμερα. Με αυτή τη συμφωνία , η Bungie πρόκειται να γίνει μία “ανεξάρτητη θυγατρική εταιρεία” της Sony Interactive Entertainment.

Το αφεντικό του PlayStation, Hermen Hulst, δήλωσε σχετικά με τη συμφωνία: “Είμαι ενθουσιασμένος που καλωσορίζω την Bungie στην οικογένεια του PlayStation! Η Bungie δημιουργεί παιχνίδια με γνώμονα την κοινότητα χρησιμοποιώντας εξαιρετική τεχνολογία, τα οποία είναι απόλυτα διασκεδαστικά και ξέρω ότι όλοι στα PlayStation Studios θα ενθουσιαστούν με το τι μπορούμε να μοιραστούμε και να μάθουμε μαζί“.

Η Bungie, γνωστή για τη σειρά Destiny και την συνεισφορά της στην εμβληματική σειρά της Microsoft, Halo, θα συνεχίσει να κυκλοφορεί παιχνίδια πολλαπλών πλατφορμών στο μέλλον και η εταιρεία θα έχει την επιλογή να δημοσιεύει μόνη της και να προσεγγίζει τους παίκτες όπου κι αν επιλέξουν να παίξουν, ανέφερε το GI.biz.

Είχαμε μια ισχυρή συνεργασία με την Bungie από την αρχή του franchise του Destiny και δεν θα μπορούσα να είμαι πιο ενθουσιασμένος που καλωσορίζω και επίσημα το στούντιο στην οικογένεια του PlayStation“, δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της SIE, Jim Ryan.

Παίζω games από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου. Για εμένα αποτελούν ένα ιδανικό μέσο απόδρασης και νοσταλγίας. Ιδανική βραδιά: μάζωξη σε σπίτι με φίλους παίζοντας και τρώγοντας πολύ φαγητό.